Schutvaert Oudewater

De Grachtenvaert heeft ook dit jaar weer de unieke Schutvaert in Oudewater: deze vertrekt vanaf de steiger tegenover het TIP-kantoor en vaart via de historische Kolksluis over de Grote Gracht en de Lange Linschoten.

Via een historische schutsluis wordt er gevaren naar het oostelijk gedeelte van Oudewater. Varend over de Grote Gracht bezichtigen we vervolgens het stadskantoor en het kunstwerk ‘Naiaden’, om via het riviertje de Lange Linschoten weer terug te keren naar de aanlegplaats voor het Touwmuseum.

Vanaf zondag 2 april t/m zondag 29 oktober 2017 zijn er Schutvaerten. De Schutvaert vaart op dinsdag- , donderdag en zondagmiddag.  Het aantal vaarten op een dag is afhankelijk van het seizoen.  Extra vaarten zijn ingepland in de voorjaars- en de herfstvakantie. Kijk voor meer informatie over vertrektijden en vertrekplaatsen op de website van Grachtenvaert Oudewater.

De vaartijd bedraagt circa 1 uur. Tickets te verkrijgen bij het TIP kantoor in de Leeuweringerstraat. Of u kunt plaatsen reserveren via de online boekingspagina.

Kosten: Kinderen van 0 – 3 jaar zijn gratis, kinderen van 4 t/m 9 jaar € 4,– per kind en 10 jaar en ouder € 7,50 per persoon.