De Geelbuik van STRO

Al jaren weer vaart de Geelbuik door Oudewater; niet alleen door de grachten, maar ook over Hollandsche IJssel en de Lange Linschoten. Toeristen en inwoners maken er graag gebruik van en laten zich varen door ervaren schippers en bijpraten door enthousiaste gidsen. Piet Six is met de Grachtenvaert begonnen (in eerste instantie met zijn Paco-sloep), maar heeft later de Geelbuik gekocht en STRO huurde die van hem. Inmiddels heeft STRO (Stichting Recreatie en Toerisme Oudewater) deze niet meer weg te denken trots van Oudewater overgenomen.

De Klepper als ‘huiskamer van de stad’

De Klepper vervult al jaren een belangrijke maatschappelijke functie. Die willen burgemeester en wethouders met het huisvesten van de bibliotheek en nog enkele andere huurders verder versterken. Ook een voorgenomen opknapbeurt en een actieve programmering moeten de loop naar de ‘huiskamer van de stad’ en het centrum vergroten.

Mooi mozaïek en mooie speeltuin in Hekendorp

Binnen een week werd Hekendorp nog aantrekkelijker dan het al was. Eerst werd door wethouder Bert Vermeij een nieuwe speeltuin geopend en kort daarop werden op de muren van de Goejanverwelleschool op ludieke wijze mooie mozaïeken onthuld. Voor de Hekendorpers een verrijking van hun woonomgeving en voor de passant een reden om even te pauzeren, de kinderen even te laten spelen en de muren te bewonderen.

Stadspenning voor Hans de Jong

Hans de Jong ontving uit handen van wethouder Bert Vermeij de stadspenning van de gemeente Oudewater. Dat gebeurde op zaterdag 10 juni tijdens de Steelguitar Meeting in De Klepper. Die was tevens georganiseerd vanwege de 70e verjaardag van de geboren en getogen geelbuik.