Amber en Senna van RPS naar NK judo

Op zondag 18 maart werden de districtskampioenschappen onder de 15 jaar van Zuid Holland gehouden in sportboulevard Dordrecht. Dit is een plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap -15 die op zaterdag 7 april gehouden wordt in Leek. Het werd een spannende dag voor de deelnemers. (meer…)

Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Een avond vol informatie over laaggeletterdheid

“Ik kan nu zelf mijn navigatie instellen”, aldus Marina (52) die op latere leeftijd leerde lezen en schrijven. En Marina is zeker niet de enige. Wist u dat in heel Nederland 1,3 miljoen mensen tussen 16-65 jaar laaggeletterd zijn en dat dit in Oudewater 9% van de inwoners is? Dit zijn mensen die moeite hebben met lezen of schrijven en daardoor lastiger mee kunnen doen in het dagelijks leven. (meer…)

Jongeren zingen Johannes Passion

Op zondag 18 maart 2018 is de Sint Franciscuskerk in Oudewater het decor voor een uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. De Johannes wordt uitgevoerd door 80 jeugdige mannen- en vrouwenstemmen van het Studentenkoor Amsterdam. (meer…)

Oudewaternaren hebben in heel Europa hun roots

In september is er ook in Oudewater weer een Open Monumentendag. Het thema dit jaar is ‘In Europa’. Meer dan vijftig landen doen mee. Miljoenen Europeanen bezoeken die dag hun erfgoed. In Oudewater wordt al hard gewerkt om voor deze dag een mooi programma samen te stellen. Ze zijn daarvoor op zoek naar verhalen van inwoners van Oudewater die Europa introkken of juist hier neerstreken. (meer…)