‘Gruwelijk eng’ in het Cultuurhuis

Op initiatief van, en geregeld door, Saskia Wulterkens was er van alles georganiseerd afgelopen vrijdag (de 13de) in het Cultuurhuis rond het thema van de Kinderboekenweek: Griezelen, gruwelijk eng! Er waren diverse workshops en een mooi theaterstuk door Theatergezelschap ‘De Grote Haay’. Maar de aanwezige kinderen vonden het zeker niet eng, maar wel heel spannend, uitdagend en leuk. (meer…)

Kwadraad oplossing voor papieren problemen

Op donderdag 5 oktober, na een proefperiode van enkele maanden (er is begonnen in juni in het Cultuurhuis), is in het Medisch Centrum Oudewater, Oude Singel 9, het formulierenhulpcentrum geopend. En daar hoort natuurlijk een mooie verdiende taart bij. Wethouder Ypma had de eer om de eerste stukken uit te delen. (meer…)

Touw-mozaïekbank aanwinst voor Oudewater

Vol trots vertelde Coby Feller, de initiatiefneemster van alle mozaïekbanken die Oudewater rijk is, over het tot stand komen van haar derde mozaïekbank. Zij werd gebeld door Oudewater.net dat Saskia van der Lee een bericht op de site had geplaatst met als doel een nieuwe bank te sponsoren met als thema: touw. Er werd contact gelegd door de beide partijen en zie daar het resultaat. (meer…)

Voor het eerst ‘Sinds 1265’

‘Sinds 1265’ werd voor het eerst in Oudewater georganiseerd als opvolger van de Nacht van de Geschiedenis en in navolging van de Oude Ambachtenmarkt van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Het werd, ondanks het wat tegenvallende weer een gezellige en geslaagde markt. Dat vonden ook de organisatoren, ‘Vrienden van Oudewater’. (meer…)

Mooi werk bij Galerie Sille

Je kijkt je ogen uit bij Galerie Sille. Wat een mooie dingen zie je daar. En bij de preview van de expositie ‘Oktober’ wordt het er nog eens gezellig ook. Op vrijdag 29 september om 20.00 uur gebeurt dat. Aan de Goudsestraatweg 8. Grandi Vini zorgt voor wijn; laat dat maar aan Grandi Vini over. En er staat een vleugel klaar om te bespelen. Een vorige keer deed Barend Houtsmuller dat en dat deed hij heel mooi. Om half acht gaat de galerie open. (meer…)

Tijdelijke expositie in Touwmuseum De Baanschuur in Oudewater

Op donderdag 31 augustus was de opening van een tijdelijke expositie in Touwmuseum De Baanschuur. Deze expositie onthult dertien henneploodjes en een munt van Russische afkomst, die gevonden werd tijdens de verbouwing van een oud gebouw in de binnenstad. Twee amateurarcheologen, Caio Haars en Herman van Eijk, hebben zich verdiept in deze materie en kwamen tot de ontdekking dat dit zo’n unieke vondst is dat het Touwmuseum besloot om er een aparte expositie van te maken. (meer…)

Opening Muziekhuis Oudewater

Een bomvolle receptie was het op vrijdag 1 september. Het Muziekhuis Oudewater opende opnieuw haar deuren. De restauratie van de Oude School aan de Kapellestraat (op de hoek van de Lange Burchwal en de Waardsedijk) hebben we gedurende de afgelopen 6 maanden in een record tempo zien veranderen. En dan hebben we het alleen nog maar over de buitenkant! Voor genodigden was op 1 september de opening van het Muziekhuis Oudewater. (meer…)

Nederlands Kampioenschap in Ons Statenbad!

In Ons Statenbad werd een Nederlands Kampioenschap gehouden. Het ging niet om zwemmen, maar om suppen. Op zaterdag 23 september stond het eerste NK SUP POLO gepland in Ons Statenbad in Oudewater. Vanaf dit seizoen
heeft SBZO in samenwerking met Pro-Sup het sup polo in het zwembad gefaciliteerd. Al vrij vroeg in het seizoen werd
het idee geopperd om een NK te gaan organiseren. Ons Statenbad is het eerste zwembad in Nederland dat deze sport zo omarmt en
probeert uit te breiden in Nederland. (meer…)