Kunstwerk Cultuurhuis verhuist naar park Ruyghe Wey

Het kunstwerk op het plein van het Cultuurhuis belemmert kinderen in hun spel. Daarom heeft de gemeente – na overleg met de schoolbesturen en de kunstenaar – het kunstobject verhuisd naar park Ruyghe Wey.

Het kunstwerk dat op het schoolplein van het Cultuurhuis aan de Kluwen stond, is woensdag 26 oktober verplaatst. Dat maakt voor de basisscholen De Schakels en de Immanuëlschool de weg vrij om het plein anders in te richten. En wel op zo’n manier dat kinderen hier meer en beter kunnen spelen dan in de oude situatie. De herinrichtingskosten komen voor rekening van de twee scholen, maar ook de gemeente draagt een evenredig deel bij.

Het kunstwerk heeft een plek gekregen in het park Ruyghe Wey, ten noorden van de wijk Klein Hekendorp. De kunstenaar vindt de nieuwe locatie passen bij het oorspronkelijke thema van zijn werk, namelijk stad, land en zicht op elkaar.

Bron: gemeente Oudewater | 2 november 2016

Een gedachte over “Kunstwerk Cultuurhuis verhuist naar park Ruyghe Wey”

  1. W. van Rooijen says:

    Ik vind het geen gezicht “het kunstwerk ” vanaf de Brede Dijk, als je iets in de natuur wil plaatsen dan moet het een worden met de natuur en landschap.
    Dit is duidelijk een dissonant, niet laten staan dus.
    Plaatsen bij sport velden een idee ?

Geef een reactie