Welkom bij Eethuisje ‘t Backertje

Gewoon lekker, lekker gewoon!

Eethuisje ‘t Backertje bevindt zich in het mooiste pand van Oudewater: ‘het Arminius huis’. Wij vinden het leuk als u ons komt verblijden met uw bezoek en met ons team van enthousiaste medewerkers willen wij er dan ook (bijna) alles voor doen om uw bezoek aan ons onvergetelijk te maken, te zorgen dat u zich bij ons thuis voelt en graag terug komt.

Over ons menu

U treft geen onderscheid tussen lunch- of dinerkaart u kunt namelijk de hele dag van de totale kaart bestellen. Vanaf 11.00 uur (tot 20.00 uur) staat de kok voor u klaar om een heerlijke sandwich, pannenkoek, wrap of ovenverse baguette te maken, maar ook een biefstuk met frietjes of onze heerlijke ‘snack ‘t Backertje’ met aardappelschijfjes behoort tot de mogelijkheden. Er zit ongetwijfeld iets voor u tussen.

Wij serveren onze hoofdgerechten als ‘plateservice’, dit houdt in dat het gerecht met friet of aardappelschijfjes op één bord wordt geserveerd.

U kunt de menukaart downloaden of stuur ons een mailtje om de menukaart per e-mail te ontvangen.
Wilt u met een groep gezellig bij ons komen dineren dan hebben wij verschillende keuze menu’s die wij u graag per e-mail toesturen.

Happen en Stappen – Hap en Stap

Ontdek Oudewater, ‘de parel van het Groene Hart’ op een unieke wijze met deze culinaire stadswandelingen!
‘Happen en Stappen’ staat voor lekker eten in gerenommeerde restaurants, waar Eethuisje ‘t Backertje er één van is, en prachtige rondwandelingen onder leiding van een ervaren gids.
‘Hap en Stap’ is een combinatie arrangement van Eethuisje ‘t Backertje en collega ondernemer Eetcafé Lumière. Dit is een kortere versie van ‘Happen en Stappen’ speciaal voor de lunch.

High tea

High_Tea_Eethuisje_'t_BackertjeWanneer u het woord high tea hoort denkt u aan allerlei lekkernijen en vele soorten thee. Bij ons komt dat helemaal tot zijn recht. Lekker genieten onder het genot van 9 verschillende soorten hapjes, zowel zoet als hartig, vele soorten thee en onbeperkt heet water. De recepten voor deze hapjes zijn gevonden tussen de resten van een heksenbrandstapel. En daarbij natuurlijk verschillende soorten thee. De thee wordt gemaakt van kruiden gevonden in een kast tijdens de verbouwing van ’t Backertje en de theezakjes van touw gevonden in het touwmuseum.

Voor slecht € 19,50 per persoon is het volop genieten. U kunt uitsluitend op reservering (vanaf 2 personen) een high tea beleven. De aanvang van een high tea is tussen 14.00 en 16.00 uur. Voor een high tea staat een maximale tijd van 2 uur. In de wintermaanden zit u gezellig bij ons in het Eethuisje en in het voorjaar en zomer kunt u buiten, mits het weer het toe laat, van alle lekkers genieten op een van onze terrassen.

Koffie/thee met gebak of Oudewaterse lekkernij…

Komt u met een gezelschap Oudewater bezoeken en wilt u tijdens uw bezoek een stop maken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Speciaal voor groepen vanaf 10 personen hanteren wij speciale prijzen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, dan kunt u ons mailen.

Op de fiets

Horeca- en logiesbedrijven die het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel hebben, bieden fietsers extra service. Deze bedrijven zijn herkenbaar aan het Fietsers Welkom! gevelbordje.

Eethuisje ‘t Backertje beschikt over het label ’Fietsers Welkom!’ binnen de app Fiets! NL en hiermee wordt ons bedrijf als fietsvriendelijk gewaardeerd.
Komt u op een elektrische fiets en wilt u de batterij opladen? Laat het ons weten en wij helpen u aan een oplaadpunt.

Op de website Fiets! Routeplein vindt u ‘t Backertje terug als Point of Interest (POI) langs fietsroutes op de kaart.
Omloop ‘t Backertje, een leuke fietsroute die bij ons de start en finish heeft.

Happen en Trappen

‘Happen en Trappen’ combineert fietsen en eten. Het idee: één fietsroute, vijf restaurants, vijf gangen. Een dagvullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt. Een toeristisch-recreatief initiatief voor iedereen.

Eethuisje ‘t Backertje maakt deel uit van Happen en Trappen. De route ‘Historisch happen in het Groene Hart‘ is een samenwerkingsverband van lokale horecaondernemers, die gezamenlijk deze route verzorgen in de regio.

Een arrangement ‘Happen en Trappen’ kost standaard € 38,50 (exclusief drankjes). Deze activiteit is geschikt voor zowel kleine als grote groepen.

Happen_en_Trappen_Eethuisje_'t_Backertje_Oudewater

Contact

Mocht u iets opvallen tijdens uw bezoek of heeft u tips om onze service te verbeteren, vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u ons mailen.