Recreatiekrant Oudewater e.o.

Recreatiekrant 2017

Met deze Recreatiekrant willen we de bezoekers graag vol trots vertellen en laten zien hoe mooi het op en rond de Hollandsche IJssel is en wat er allemaal te beleven valt. Ook de bewoners van dit deel van het Groene Hart, die deze krant nu alweer voor de vijfde keer door de redactie krijgen aangeboden, zullen tal van bekende, maar zeker ook veel nieuws aantreffen. Deze Recreatiekrant wordt u van harte aanbevolen door de burgemeesters en wethouders van de gemeenten IJsselstein, Montfoort, Lopik, Oudewater, Krimpenerwaard en Gouda.

Deze Recreatiekrant gaat over het centrum van het Groene Hart, de boorden van de Hollandsche IJssel die zich er al eeuwenlang doorheen slingert. En dan met name de Krimpener- en Lopikerwaard, het gebied Gouwe en Wiericke en het Westelijk Weidegebied Utrecht. Zeker in dat deel is volop rust, ruimte en natuur te vinden, maar is ook nog eens rijk bedeeld met de allermooiste cultuurhistorische pareltjes; een open landschap dat uiteenlopende emoties oproept.

Grote delen van het Groene Hart zijn afwisselend nat en droog geweest. Er ontstonden plassen, die later weer drooggelegd werden. Waterwegen werden aangelegd en weer verwaarloosd of gedempt. Al die vroegere en huidige vlekken en plekken vormen samen met de copen – stukken ontgonnen land – voor een groot deel nog steeds het landschap. Een zestal waterschappen zorgt voor het waterbeheer in de ruimste zin van het woord.

De Recreatiekrant is hier online te bekijken en is tevens fysiek verkrijgbaar bij o.a. het Toeristisch Informatie Punt Oudewater.