750 jaar Heks!

Door: Walther Kok (voorzitter Heksenwaag Oudewater)

Nog éénmaal zagen wij zaterdag 18 juni de Dominicaner monnik vanaf het balkon met zijn retorische vraag : “Wilt gij méér of wilt gij minder heksen? Dan is uw antwoord ongetwijfeld MINDER!” En eveneens voor het laatst liet Angelique Schipper het fraaie lied “Takkewijf” uit haar accordeon kreunen. En daarmee was het echt afgelopen. Met de honderdste en laatste voorstelling van 750 jaar heks heeft ook Museum de Heksenwaag de viering van 750 jaar Oudewaterse stadsrechten afgesloten. Enthousiaste toeschouwers, een opgetogen artieste, een uiterst tevreden directie : mijn liefje wat wil je nog meer! Ga maar na: wie zou niet tevreden zijn wanneer je voor hetzelfde entreegeld (soms geheel onverwachts!) een prachtige voorstelling krijgt voorgeschoteld. Wie kan zich een mooier podium voorstellen dan de Heksenwaag? Welke directie zou niet opgetogen zijn over een toename van het aantal bezoekers met zo’n 10%? Maar heeft er dan helemaal niemand de pest in? Natuurlijk wel. Al diegenen die dachten: “Ach ik ben dit jaar al eens naar het theater geweest…”, en nu horen hoe leuk het was. Of de potentiële bezoekers die op enig moment overwogen: ”Er komen nog zoveel voorstellingen, dat komt later nog wel een keer.” Te laat! Het is over en uit.

Maar Angelique zou Angelique niet zijn wanneer ze de spijtoptanten via YouTube niet toch een klein kijkje in haar heksenkeuken gunde.

En de ex-jubilaris Oudewater zelf dendert ook gewoon door: 24 en 25 juni 2016 waren de dagen weer aangebroken voor het jaarlijks Heksenfestijn. Wees daarom niet bevreesd: u hoeft zich de komende 50 jaar – tot de volgende grootste herdenking – in Oudewater geen moment te vervelen! Wij houden u op de hoogte!

Geef een antwoord