Oudewater bekijken

De toerist ziet het meteen en Oudewaternaren zelf ervaren het ook nog altijd: Oudewater heeft prachtige monumentale pandjes, schitterende geveltjes, sfeervolle straatjes en een geweldig marktplein om te bekijken. Dus dwaal rond en geniet van al het moois dat Oudewater te bieden heeft!

Oudewater bekijken via stadswandeling en musea

Bekijk Oudewater eens via een stadswandeling, met of zonder gids. Het is een belevenis: zo veel historische pandjes, mooie monumenten, kunst en cultuur, karakteristieke kerken en aardige musea.  Bijvoorbeeld museum de Heksenwaag. Want wie Oudewater zegt, zegt ook heksen, heksenwaag en heksenvrijstad. Oudewater heeft iets magisch, iets betoverends, iets mystieks. Oudewater heeft magie. Dat is te voelen, te proeven en te ervaren in een wandeling door de stad.

Oudewater heeft nog veel meer: de touwfabriek, het touwmuseum ‘De Baanschuur’ en allerlei verwijzingen naar onze touwgeschiedenis. Oudewater bindt en boeit. Daarnaast zijn er nog meer musea in de buurt van Oudewater die voor de liefhebber beslist een bezoekje waard zijn.

Oudewater bekijken door kunst

De pagina kunst in Oudewater geeft een overzicht van wat er zoal te vinden is aan monumenten en beeldende kunst. Oudewater biedt zelfs een kunstwandeling met een bijbehorende kunstwandelroute én een kunstfietstoer met een kunstfietsroute. Bekijk de galeries en ateliers in Oudewater, kerken, monumenten en meer via een arrangement bij het Toeristisch Informatie Punt en geniet van ‘kunstzinnig’ Oudewater!

Culinaire stadswandeling in Oudewater

Uiteraard is  er ook in Oudewater de mogelijkheid deel te nemen aan een culinaire stadswandeling.

De naam van dit arrangement is “Happen en Stappen”. Lekker eten in gerenommeerde restaurants en prachtige rondwandelingen onder leiding van een ervaren gids. Meer informatie op de pagina “Happen en Stappen”.

Oudewater bekijken in beeld – voorproefje

Alvast even genieten van al het fraais dat Oudewater te bieden heeft? Dat kan zeker ook via onze social media, Instagram en Facebook. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen staan er ook nog leuke filmpjes bij Ontdekken: de stad Oudewater: nog meer voorproefjes!

Omgeving Oudewater

Niet alleen in Oudewater zelf valt veel te zien en te beleven, maar ook de omgeving, het Groene Hart van Holland leent zich voor aantrekkelijke uitstapjes.

Uitgestrekte weiden, veengebieden, schitterende plassen, meren en rivieren, historische dorpen en steden, forten en boerderijen. Dat is het Groene Hart van Holland! Het Groene Hart is de groene oase omringend door de Randsteden. Naast het groene landschap heeft het Groene Hart nog veel meer te bieden. Van actieve uitjes tot rustgevende en unieke hotspots. Struin niet alleen door het pittoreske en oudste stadje van het Groene Hart, Oudewater, de historische vestingstad Woerden, maar breng ook eens een bezoekje  aan Montfoort .  Of, wat verder weg: Gouda, Schoonhoven, Ook de Krimpenerwaard is een heerlijk gebied voor een dagje uit.