Kunst in Oudewater

Wie van kunst en cultuur houdt en onze stad voor het eerst bezoekt, zal aangenaam verrast zijn door alle kunst in Oudewater. Naast vele rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten is er ook veel  beeldende kunst te zien in de openbare ruimte.

Historische kunst en kunstobjecten in Oudewater

Oudewater heeft prachtige historische panden met fraaie geveltjes en een monumentale binnenstad. Daarnaast heeft Oudewater ook een aantal prachtige kunstobjecten verspreid door de gemeente staan. Wie daarvan wil genieten, kan gebruik maken van de kunstwandeling of -fietsroute.

Cultuurhuis

Oudewater heeft ook een Cultuurhuis. Door deze organisatie worden geregeld cursussen, workshop en andere culturele activiteiten georganiseerd. In het Cultuurhuis is ook de bibliotheek gevestigd. Kijk voor meer informatie op de website van het Cultuurhuis!

Saskia Wulterkens kunt u bereiken voor informatie over het Cultuurhuis via emailadres cultuurhuis@oudewater.nl of telefonisch op 06 18 127095.

Muziekhuis

In Oudewater hebben we een fantastisch Muziekhuis. In een prachtig pand in de binnenstad, gerestaureerd door Loes en Sebastiaan, is het Muziekhuis gevestigd. Als het gaat om muziek, zang, theater en dans dan moet je zeker de website van het Muziekhuis bekijken. Klik hier voor meer informatie.
Het Muziekhuis is open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur. Op zondag ook geopend als er uitvoeringen zijn.

Voor muzieklessen op verschillende instrumenten, zang-, theater- en danslessen ben je aan het goede adres in het Muziekhuis. Tijdens een Open Dag die georganiseerd wordt (in 2020 is dat op 5 september) kun je kennis maken met het aanbod en een gratis proefles volgen.

Bij uitvoeringen en optredens wordt rekening gehouden met de RIVM richtlijnen in verband met de Corona situatie.

Galerie, ateliers en exposities

Wie liefhebber is van kunst kan naast de historische panden en de kunstobjecten ook nog aan zijn trekken komen bij kunstenaars, een schitterende galerie en mooie ateliers.


Daarnaast zijn er wisselende exposities in de hal van het stadskantoor van Oudewater aan de Waardsedijk tijdens de
openingsuren van het stadskantoor.