Speelgoed- en Poppenmuseum

Een bijzonder leuk klein sfeervol museum op een bijzondere plek, waar heel veel te zien valt. De naam Speelgoed- en Poppenmuseum geeft al aan wat er zoal te bekijken is, maar er is nog veel meer. Want, hoewel het museum vrij klein is, staat het boordevol met allerlei leuke attributen die het bewonderen waard zijn. Zo zijn er een rijkgeschakeerde verzameling van olielampjes uit het begin van onze jaartelling, beren en brandweerautootjes en uiteraard talloze poppen te vinden.

Poppen, poppen, poppen

Oudewater_poppenmuseum_1326Poppen op merk, dansmariekes, klederdrachtpoppen, poppen met emoties, oude poppen en heel oude poppen. En, niet te vergeten, een prachtig poppenhuis uit de 17de eeuw. Kortom, voor iedereen die zich wil laten verrassen een bezoekje waard.

Dit museum is alleen na afspraak geopend voor groepen van tussen de vijf en vijftien personen.  U kunt het poppenmuseum bereiken op telefoon nummer 0348-562628. De bezoekers krijgen naast een boeiende rondleiding ook koffie of thee met wat lekkers in een prachtige ambiance met uitzicht op ons mooie polderlandschap.