Mozaïekbankenroute

Naast de andere prachtige routes is er ook de mozaïekbankenroute. Er staan namelijk ook nog eens vijf prachtige social sofa’s of mozaïekbanken in Oudewater. En deze zijn beslist een stukje omlopen of omfietsen waard.

social sofa wandeling

Bank 1 staat bij het Muziekhuis met als thema muziek; deze Muziekbank is werkelijk een prachtige kleurrijke bank.  Bij het ontwerp van bank 2 zijn allemaal Oudewaterse motieven gebruikt: het silhouet van de stad, de ooievaars, de vlag, een kwakel, Oudewaterse kerken en geveltjes en – in verband met het jubileumjaar – het symbool van ‘Oudewater 750 jaar stad’ en het getal 750 prominent in beeld. Deze jubileumbank staat dicht bij het Gezondheidscentrum op het kruispunt van de Oude Singel en de Hendrik van Viandenstraat. Op bank 3, de Groene-Hartbank, valt vooral veel natuur te ontdekken: (water)planten en (water)vogels. Deze bank is te bewonderen bij de rotonde aan de Westsingel. Mozaïekbank 4, heeft als thema  ‘touw’ en staat aan het begin van de wijk ‘De Oude Touwfabriek’.  Daarop staan allerlei zaken die met de fabricage van touw te maken hadden en hebben. Al deze banken zijn terug te vinden op het kaartje.

Tja, en dan is er nog de bank bij Papekop; een juweeltje. Deze valt niet te missen. Maar je moet er wel iets verder voor lopen of fietsen. Als je naar Papekop gaat, zie de prachtige bank dicht in de buurt van de rotonde staan.

Wie meer over de mozaïekbanken wil weten kan eens een kijkje nemen op hun eigen website: Oudewater zit goed!