Torenbeklimming Sint Michaëlstoren

Hoewel een torenbeklimming in de strikte zin van het woord geen wandeling is, meenden we toch de bijzondere tocht naar boven als wandeling te bestempelen.

Iedere beklimmer van deze vestingtoren – die op een kerktoren lijkt, maar het in werkelijkheid niet is –  wordt beloond met een prachtig uitzicht. Maar eerst nog de beklimming naar boven. We gaan van buiten naar binnen. Van het Vrouwenklokje naar de klokkenzolder met de grote klok. Om daarna verder te klimmen naar het bijna hoogste puntje van de toren, van waaruit je een schitterend uitzicht hebt over het oude Groene Hart landschap. Met zijn copen die daar – met haar uitgelijnde stukken land, omringd door sloten – nog steeds zo bij liggen als kort na de ontginningen in de 13e eeuw.

En ja, natuurlijk de Utrechtse Dom zien. En als het erg helder weer is, de Rotterdamse havens. Je wordt door de gidsen meegenomen  in hun verhalen gebaseerd op historische feiten.

Meer informatie over de torenbeklimming

Deze torenbeklimming vindt in de maanden april tot en met oktober/november op elke laatste zaterdag van de maand plaats van 13.00 tot 14.30 uur. Reserveren voor deze maandelijkse beklimming  of een beklimming boeken voor wie met een groep wil, kan dat doen via het Toeristisch Informatie Punt Oudewater (TIP). Tel. 0348-561628