Bekijk Oudewater met een arrangement

Oudewater telt zo’n honderdveertig monumenten. Het gehele centrum is dan ook tot beschermd stadsgezicht verklaard. Er is een aantal arrangementen samengesteld waarmee op diverse manieren kan worden kennis gemaakt met Oudewater. Combinaties kunnen ook. Daarnaast maakt het Toeristisch Informatie Punt Oudewater graag een leuk arrangement op maat, ook voor grotere gezelschappen.

Arrangement met overnachting

Maak van een dagje Oudewater een langer verblijf met een arrangement op maat met overnachting!

Lees meer over de mogelijkheden voor een ‘Arrangement met overnachting’.

Culinaire stadswandeling ‘Happen en Stappen’

Ontdek Oudewater met de culinaire stadswandeling ‘Happen en Stappen’. Prachtige rondwandelingen met een ervaren gids en afsluiten met een heerlijk diner in één van de gerenommeerde restaurants.

Lees meer over de culinaire stadswandeling ‘Happen en Stappen’.

Culinaire lunchstadswandeling ‘Hap en Stap’

Ontdek Oudewater, ‘de parel van het Groene Hart’, op een unieke en culinaire wijze met een lunch en een stadswandeling met een ervaren gids.

Lees meer over de culinaire lunchstadswandeling ‘Hap en Stap’.

Bekijk Oudewater vanaf het water

Is er een mooiere manier denkbaar dan een stad te ontdekken vanaf het water? Grachtenvaert Oudewater biedt deze unieke belevenis. Maak, varend door de grachten, kennis met de rijke historie van Oudewater.

Lees meer over het arrangement ‘Bekijk Oudewater vanaf het water‘.

Alles over heksen in Oudewater

Na een bakje koffie met appelgebak, maakt u een wandeling door Oudewater of bezoekt u het stadhuis. Na een heerlijke koffietafel bezoekt u de Heksenwaag en krijgt u uitleg van de waagmeester.

Lees meer over het arrangement ‘Alles over heksen in Oudewater‘.

Dagje touw in Oudewater

Na een bakje koffie met appelgebak, maakt u een wandeling door Oudewater of bezoekt u het stadhuis. Na een heerlijke koffietafel bezoekt u het Touwmuseum met afsluitend een heerlijk ‘Touwdrankje’.

Lees meer over het arrangement ‘Dagje touw in Oudewater‘.

Middagje Oudewater

Na een bakje koffie met appelgebak, maakt u een wandeling door Oudewater met aansluitend een bezoek aan het stadhuis met uitleg over de ‘Oudewaterse Moord’. Met een high tea wordt de middag afgesloten.

Lees meer over het arrangement ‘Middagje Oudewater‘.

Stadswandeling Oudewater

Maak kennis met Oudewater door het maken van een stadswandeling onder leiding van een gids, eventueel uit te breiden met een bezoek aan één van de andere bezienswaardigheden.

Lees meer over het arrangement ‘Stadswandeling Oudewater‘.

Bezoek aan Hoeve Spoorzicht

Dit arrangement is een dagvullend programma. U wordt ontvangen op Hoeve Spoorzicht om een boerenpadwandeling te maken met boerenbroodmaaltijd. Gevolgd door een Grachtenvaert in onze mooie stad en tot slot bezoek aan één van de musea.

Lees meer over het arrangement ‘Bezoek aan Hoeve Spoorzicht‘.

Dagje Oudewater & Benschop

Dit arrangement is een dagvullend programma met onder meer een stadswandeling of een rondleiding in het stadhuis, daarna een bezoek aan het Touwmuseum. Na een lunch in Oudewater volgt een potje midgetgolf in het nabij gelegen Benschop.

Lees meer over het arrangement ‘Dagje Oudewater & Benschop‘.

Boottocht Oudewater – Linschoten – Montfoort

Dit arrangement is een middag- en avondvullend programma. U vaart vanuit Oudewater via Linschoten naar Montfoort met de boot ‘de Geelbuik’. Heeft u al eens in een boot het schutten meegemaakt in een sluis? Ook dat maakt u mee. En ’s avonds een heerlijk diner. Al nieuwsgierig geworden?

Lees meer over het arrangement ‘Boottocht Oudewater – Linschoten – Montfoort‘.