Bereikbaarheid Oudewater

Plattegrond

In Oudewater staan langs de kant van de toegangswegen informatieborden waarop de stadsplattegrond te vinden is.

Bereikbaarheid Oudewater met de auto

Oudewater ligt aan de provinciale weg Gouda – Utrecht (N228) en dicht bij de A12.  Bij gebruik van uw navigatiesysteem kunt u de volgende coördinaten gebruiken 52.024163 en 4.8684168

A12 vanuit Rotterdam/Den Haag/Gouda

Vanaf de A12 afrit 13 (Nieuwerbrug-Driebruggen-Oudewater). Op de rotonde onderaan de afrit volg de borden richting Oudewater (2e afslag, langs het BP tankstation). Weg vervolgen tot aan Papekop, onder de spoortunnel door en bij de rotonde rechtsaf (1e afslag) richting Oudewater.

A12 vanuit Utrecht/Woerden

Vanaf de A12 afrit 13 (Nieuwerbrug-Driebruggen-Oudewater). Onder aan de afrit, linksaf. Op de rotonde volg de borden richting Oudewater (linksaf, langs het BP tankstation). Weg vervolgen tot aan Papekop, onder de spoortunnel door en bij de rotonde rechtsaf (1e afslag) richting Oudewater.

Verkeershinder

Actuele informatie over verkeershinder is hier te vinden. Voor verkeershinder rond Oudewater is dit de juiste plek.
Voor werkzaamheden in de gemeente Oudewater zou de gemeentesite de juiste plaats, maar wellicht kunt u beter naar deze site.

Parkeren

Het parkeerbeleid gaat op de schop. Voorlopig kunnen we er nog niet zo veel over zeggen. Voor wie op de hoogte wildlijven is dit een aanrader. Voorlopig gelden onderstaande afspraken nog.

Blauwe zone

De blauwe zone is herkenbaar aan blauwe strepen rondom de parkeerplaatsen. Binnen de blauwe zone is via verkeersborden aangegeven hoe lang er geparkeerd mag worden. Met een duidelijk zichtbare parkeerschijf in het voertuig kan aangegeven worden hoe laat er geparkeerd is. De parkeerschijf is verplicht. Het voertuig kan weggesleept worden als er geen parkeerschijf in ligt of als de parkeertijd is overschreden.

Parkeerterreinen

Aan de rand van het centrum zijn twee parkeerterreinen waar gratis geparkeerd kan worden. Op de invalsroute staan borden die naar deze parkeerterreinen leiden (parkeren bezoekers). Dit zijn het Plesmanplantsoen (ten noorden van het centrum) en de Waardsedijk (ten zuiden van het centrum, naast het stadskantoor).

Wanneer wordt er weggesleept?

Uw auto wordt weggesleept op plaatsen waar niet geparkeerd mag worden. Deze plaatsen herkent u  aan het bord met daarop ‘wegsleepverordening van toepassing’, een onderbroken gele streep op de weg staat en parkeren van bepaalde voertuigen mag ook niet op uren waarop dit verboden is.
De kosten zijn voor rekening van de overtreder. Als er een wagen is weggesleept, dan maakt de gemeente dat bekend via de IJsselbode en de gemeentelijke website. Merkt u dat uw auto is weggesleept? Neem dan contact op met de gemeente.

Bereikbaarheid Oudewater met openbaar vervoer

Busonderneming Syntus verzorgt het openbaar busvervoer in de provincie Utrecht.

Er zijn vier buslijnen die van en naar Oudewater rijden. De bustijden en de bushaltes zijn te vinden op de website van Syntus.

  • Lijn 107 Gouda – Utrecht via Haastrecht, Oudewater, Willeskop, Montfoort, Achthoven, De Meern en Utrecht Papendorp.
  • Lijn 207 Gouda – De Uithof via Haastrecht, Oudewater, Willeskop, Montfoort en Achthoven.
  • Lijn N107 Utrecht Oorsprongpark – Utrecht Centraal Station via De Meern, Montfoort en Oudewater. Nachtbus van vrijdag t/m zondag.
  • Buurtbus 505 IJsselstein – Lopik – Schoonhoven – Oudewater – Woerden.

Download de folder Streeklijnen Rijn en IJssel of Buurtbus 505 van Syntus voor meer informatie over deze lijnen.

Bereikbaarheid Oudewater met de taxi

De Taxi Gigant

Tappersheul 2
3421 TM Oudewater
+31 (0)348 744069 / +31 (0)182 744102
info@detaxigigant.nl
www.detaxigigant.nl

Bereikbaarheid Oudewater per boot

Oudewater is via de Hollandse IJssel prima per boot te bereiken. Er zijn vier aanlegplaatsen beschikbaar, waarvan drie voor langer verblijf.

Locatie West

Startend bij het Jaagpad ter hoogte van Manege de ‘Hollandse IJsselruiter. Dit betreft een ‘groene’ afmeerstrook met goede afmeervoorzieningen. De afmeerstrook is circa 120 meter lang en biedt daarmee plaats aan circa 10 boten. De maximale verblijfsduur is 3 x 24 uur.

Locatie Centrum

Startend bij het Arminiusplein en eindigend vlak voor ligplaats van de ‘Onthaestingh’. Dit betreft een afmeerstrook aan een stenen kade met goede afmeervoorzieningen. De afmeerstrook is circa 80 meter lang en biedt daarmee plaats aan circa 7 boten. De maximale verblijfsduur is 3 x 24 uur.

Locatie Oost

Deze locatie is gelegen ter hoogte van de skeelerbaan aan de Stormkade. Dit betreft een groene afmeerstrook met goede afmeervoorzieningen. De afmeerstrook is circa 80 meter lang en biedt daarmee plaats aan circa 7 boten. De maximale verblijfsduur is 3 x 24 uur.

Locatie Stadshaven

Alleen toegankelijk voor lage open boten (sloepen). Afmeermogelijkheden ter hoogte van de Donkere Gaard. Dit betreft een afmeerstrook aan een stenen kade. Matige afmeervoorziening i.v.m. hoge kade en ontbreken afmeerpalen. De afmeerstrook is 60 meter en biedt daarmee plaats voor 6 boten. De maximale verblijfsduur is 1 x 2 uur.