Het Cultuurhuis in Oudewater

Het Cultuurhuis in Oudewater is te vinden in de wijk Noort Syde (II). De realisatie van het Cultuurhuis is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht en de Europese Unie. Centraal in het gebouw ligt een gemeenschappelijke ruimte waarin activiteiten kunnen plaatsvinden op het gebied van theater, sport/spel, lezingen, muziek, etc. Het Cultuurhuis heeft een ontmoetingsfunctie ten behoeve van de stad, waarmee wordt bijgedragen aan de leefbaarheid en sociale samenhang.

Wat is er te vinden in het Cultuurhuis?

Naast twee basisscholen (OBS De Schakels, De Immanuelschool) zijn hier de bibliotheek (de Bibliotheek Het Groene Hart) en een aantal verenigingen (Klei Collectief, Bijbelgemeente Dabar, Gospelkoor New Creation, Schildersclub De Wilgenstreek, Abrona en Prago) gevestigd. Het Cultuurhuis beschikt over een aula met podiumfunctie, waar buiten schooltijd culturele activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden.

Activiteiten in het Cultuurhuis

Regelmatig worden er leuke cursussen, workshops en beurzen georganiseerd. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden op de evenementenkalender op deze website. Meer informatie over het Cultuurhuis is te lezen op hun eigen website.