De voorgeschiedenis van Mitra Oostendorp

Al sinds jaar en dag is het pand aan de Leeuweringerstraat 4-6 in bezit van de familie Oostendorp. Al vanaf 1929 heeft het verschillende bestemmingen gehad, zo werd er destijds begonnen met café/uitspanning Monopole. Het café bevond zich aan de Leeuweringerstraatzijde, terwijl de paarden uitgespannen konden worden in de Gasthuissteeg, (heden in gebruik als magazijn/garage).

Na verloop van tijd is het café veranderd in een limonadefabriekje, waarna het in de jaren ’70 de uiteindelijke bestemming heeft gekregen: een Slijterij Wijnhandel. Van in eerste instantie zelfstandig inkopend, naar verschillende slijtersorganisaties als Gildeslijter en Mix-In, tot het in 1995 een van de eerste franchisenemers van Gall & Gall werd.

In 1980 heeft Martin Oostendorp, samen met zijn vrouw Rosemarie,  de Slijterij Wijnhandel overgenomen van zijn vader.
Zelf hebben zij tot 1997 altijd in het woonhuis boven het winkelpand gewoond.
Sinds 2013 is dochter Simone in de zaak gestapt met het oog op het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Martin en Rosemarie, om uiteindelijk over een aantal jaren de zaak over te nemen.

Gall & Gall

Sinds 1995 was Gall & Gall Oostendorp een van de eerste franchisenemers van Gall & Gall.
Gall & Gall is opgericht door Maria Gall in 1884, en is sindsdien uitgegroeid tot Nederlands grootste drankenspecialist. Maar uiteindelijk bestaan de huidige directie en alle medewerkers gewoon uit hobbyisten! Die van hun hobby hun werk hebben gemaakt welteverstaan. Enthousiast worden naar het verhaal achter de wijn, of whisky, of welke drank dan ook, en dat met onze klanten willen delen. En dan uiteindelijk een tevreden klant die thuis letterlijk dat verhaal kan gaan proeven!

Oostendorp en Mitra

Nu, in 2019, zijn wij trots om aangesloten zijn bij Mitra en hopen dit uiteraard nog lang te mogen doen! Mitra is vooraanstaand op het gebied van dranken en wijnen en blijft altijd met de tijd meegroeien. Ook het personeel is altijd deskundig en word op elke mogelijke manier getraind door middel van Masterclasses, proeverijen en uiteraard verschillende opleidingen. Weten wat de klant wil en deze altijd tevreden stellen, dat is ook zeker waar wij voor willen staan! Zo kunt u met al uw vragen bij ons terecht, en zullen wij er altijd naar streven u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Loop eens even binnen en vraag ons om advies, of het nu om een cadeau gaat (bijvoorbeeld onze “wereld” beroemde koffielikeur “Oudewaters Bakkie”) , als u een feestje te vieren hebt (wij verhuren ook Cooltaps en (wijn)glazen), of over eventuele bezorgmogelijkheden.

Bron: Simone Oostendorp