Workshop ‚Van Tekst naar Spel‘

Je ervaart wat er allemaal verborgen kan liggen in een tekst en hoe je de betekenis ervan zichtbaar kunt maken in je spel. Een workshop van Joke van Diest en Nelleke den Boer.

Zin in een leuke workshop? Op zaterdag 9 maart a.s. organiseren Nelleke den Boer-Strien en Joke van Diest ‚Van Tekst naar Spel‘, een eendaagse workshop voor amateur toneelspelers.
Als amateur toneelspeler denk je vaak: als ik mijn tekst maar ken. Tekst, timing, mise-en-scene; dat zijn al veel dingen om tegelijkertijd aan te denken. Op zich al een hele prestatie als dat goed gaat.
Toch gaat er aan je spel nog iets heel anders en belangrijks vooraf namelijk: het onderzoek naar de betekenis van de tekst, de bedoeling van je personage. Wanneer je weet wie je bent op toneel en waarom je iets zegt, dan weet je ook beter op welke manier je de tekst kunt spelen. Zodat die klinkt alsof het net bedacht is en je personage echt tot leven komt.
Wil je ook weten op welke manier je zelf met een tekst aan de slag kunt gaan om meer diepte te kunnen geven aan je personage? In deze workshop krijg je middelen aangereikt om bestaande teksten op verschillende manieren te interpreteren. Je ervaart wat er allemaal verborgen kan liggen in een tekst en hoe je de betekenis zichtbaar kunt maken in je spel.

Nelleke den Boer & Joke van Diest

De workshop wordt verzorgd door Nelleke den Boer en Joke van Diest. Nelleke heeft de Schrijversvakschool in Amsterdam afgerond en is sinds 2016 stadsdichter van Oudewater. Zij heeft o.a. de theaterstukken ‘Victor Charlie Charlie’ en ‘Snoei’ geschreven. Beide zijn succesvol uitgevoerd in Teatro da Graça. Joke heeft de opleiding voor docent drama aan de HKU afgerond en heeft o.a. de beide stukken van Nelleke geregisseerd. Haar laatste project was Jesus Christ Superstar de musical in Oudewater.

Meer informatie over ‚Van tekst naar spel‘

 • Datum: zaterdag 9 maart
 • Tijd: van 10.00 tot 16.00
 • Locatie: Teatro da Graca, Goudse Straatweg 2, Oudewater
 • Meer informatie: Joke van Diest
 • Contactpersonen: Joke van Diest (06 51 05 52 98)
 • De workshop word je aangeboden voor € 75,- inclusief BTW, koffie, thee met wat lekkers en na afloop een drankje. Lunch graag zelf meenemen.
 • Meer informatie en aanmelden?
  Nelleke den Boer nellekedenboer@planet.nl
  Joke van Diest         joke@jokevandiest.nl