Drie maal judo

Op zaterdag 1 juni stond het 26e Heide Judotoernooi in Ede op het programma. Op zondag 2 juni stonden er twee toernooien op het programma, een in Venray en een in ’s Gravenzande. Een druk judo weekend dus.

Op zaterdag 1 juni stond het 26e Heide Judotoernooi in Ede op het programma voor uiteindelijk 4 judoka’s. Helaas waren 3 judoka’s geblesseerd geraakt voor aanvang van dit toernooi.
De sporters stonden dit jaar voor het eerst op de tatami in de nieuwe Topsporthal Van der Knaaphal te Ede. Valerius van der Haven en Boris Hendriks startten de dag en
zeer succesvol. De jongens moesten zich in hun poule plaatsen voor de kruisfinales. Beiden deden dat voortreffelijk. In de kruisfinale won Valerius en verloor Boris.
Hierdoor plaatste Valerius zich voor de finale, helaas ging deze verloren en werd hij knap 2e. Boris veroverde de bronzen medaille. In de middag moesten Sjors Hendriks en Senna Groothedde
de tatami betreden. Sjors wist zich ook voor de kruisfinales te kwalificeren. Hier moest zij genoegen nemen met een mooie bronzen medaille. Senna had haar dag niet en verloor in de poule.

Zondag twee toernooien

Op zondag 2 juni stonden er twee toernooien op het programma, een in Venray en een in ’s Gravenzande.
Damiën den Bleker reisde met coach Zhen van Mechelen af naar het 45e Internationale Judo Tournament Venray. Damiën komt uit in de categorie senioren -73 kilo, 8 deelnemers.
In de eerste ronde wierp hij een Fransman 2 keer in wazari. Daarna liet hij zich door een Belg verrassen in de eerst 10 seconden, ippon tegen. Om het brons moest hij het opnemen tegen een Duitser.
Ook deze tegenstander kreeg 2 x wazari van Damiën, een zeer verdiende bronzen medaille.
Amber Mulder en Merel van Rossum stonden op het 15e Mahorokan Westland Toernooi in ’s Gravenzande. In de Westlandhal hadden ze de deuren tegen elkaar open gezet om nog iets van verkoeling te krijgen.
Amber was als eerste aan de beurt in de categorie 12/13 jaar -57 kilo, zij verloor haar eerste wedstrijd net aan in de golden score. Daarna was zij gebrand op winst en deed dat ook 2x. Hierdoor werd zij knap 2e.

Merel van Rossum zat in een poule van 5 en moest ook flink aan de bak in de categorie 10/11 jaar meisjes -36. De eerste 2 wedstrijden won zij gelijk met ippon. Daarna verloor zij van de uiteindelijke winnares.
In haar laatste wedstrijd wilde zij haar tegenstander in een offerworp werpen maar belande hierdoor in een houdgreep. Merel knap 3e.

Dit was trouwens het laatste weekend met toernooien voor de zomervakantie, op naar volgend seizoen.

Bron: Richard Proost Sport | Op de foto rechts:  Valerius van der Haven en op de foto’s in de tekst: Bovenste twee foto’s Damiën den Bleker en daaronder  podiumfoto’s van Merel van Rossum en Amber Mulder.

Schreibe einen Kommentar