Proeven in Oudewater

Lekker uit eten of gezellig iets drinken?

Wat is een stad zonder lekker eten en drinken? Oudewater bezit een relatief groot aantal uitstekende, warm aanbevolen restaurants. Rondom de Markt is een keur aan restaurants, eetcafés en kroegen te vinden. Als het weer het toelaat is de Markt ingericht met gezellige terrasjes en is het zoeken naar een vrij tafeltje. Er zijn ook prima restaurants in de directe omgeving van Oudewater te vinden

Tegenover het Toeristisch Informatie Punt zit al vele jaren IJssalon Roberto. Van heinde en verre komen wandelaars en fietsers richting Oudewater, om zich bij Roberto van een heerlijk ijsje te verzekeren. Met uitzicht op de grachten en de Markt is het goed toeven in het zonnetje met een ijsje in de hand.

Aan de Hollandsche IJssel bij de ’nieuwe‘ brug is ‚t Theehuis gevestigd.

’t Theehuis is een leuke en gezellige locatie voor een hapje, drankje of natuurlijk een High Tea! Maar het is ook een locatie voor veel meer activiteiten: je verjaardag vieren, een workshop, expositie of vergadering organiseren. Of wie weet ga je er wel trouwen!?? Er is veel mogelijk bij ’t Theehuis. Net buiten het centrum van Oudewater, aan de Lange Linschoten, ligt Theetuin De Kwakel. Op zonnige dagen is het mogelijk om in alle rust genieten van een kopje thee of koffie met zelfgebakken taart.

Streekproducten uit Oudewater

Proeven in Oudewater is genieten van streekproducten. Uit de directe omgeving van Oudewater komt het bekende Waards Rund, dat op de menukaart van verschillende restaurants in Oudewater is terug te vinden. Net buiten Oudewater, aan de Ruige Weide die voert van Oudewater naar Driebruggen en Nieuwerbrug, is Kaasboerderij De Ruyge Weyde gelegen. Hier wordt op ambachtelijk wijze de Ruygenthaler kaas gemaakt. De verschillende kaassoorten uit de omgeving zijn te vinden bij ’t Kaasmeisje.

Ook de bakker, slager en het bonbonwinkeltje verkopen lokale lekkernijen met poëtische namen zoals Geelbuikjes en Oudewaterse kus.

Culinaire stadswandeling in Oudewater

Uiteraard is  er ook in Oudewater de mogelijkheid deel te nemen aan een culinaire stadswandeling. “Happen en stappen” staat voor lekker eten in gerenommeerde restaurants en prachtige rondwandelingen onder leiding van een ervaren gids.

Het programma van dit arrangement is te vinden bij de arrangementen.