Doen in Oudewater

Oudewater bruist. Om de magie van Oudewater te ontdekken bezoek je de drie musea over touw, heksen en de stad, bekijk je al die mooie monumenten, slenter je langs de grachtjes, stap je een van de leuke winkeltjes binnen. Afijn, er is veel te doen en te zeker veel te zien.

Maar ook de omgeving van Oudewater leent zich ervoor om te genieten. Hieronder een greep uit de activiteiten in Oudewater en omgeving die zeker zijn aan te raden!

Wandelen

Wandelen in Oudewater en genieten van de prachtige binnenstad met of zonder gids ( ga hiervoor naar TIP) is een unieke ervaring. In de omgeving van Oudewater valt er ook veel te genieten van het buitenleven in het Groene Hart.

Fietsen

Oudewater ligt in het Groene Hart van Nederland: dus vanuit Oudewater door het polderlandschap fietsen is een unieke ervaring. Vanuit Oudewater zijn allerlei aardige omliggende plaatsen via pittoreske routes te bereiken.

Varen

Varen kan op twee manieren. Het is mogelijk om in Oudewater mee te varen met een historische grachtenvaert of unieke schutvaert en zo Oudewater eens op een andere manier bekijken. Meevaren met De Geelbuik kan ook met de exclusieve avondvaert naar Montfoort, via Linschoten – met een kortere of langere stop – en dan over het riviertje de Lange Linschoten weer terug.
Daarnaast zijn er mogelijkheden om boten, sloepen en kano’s te huren en de prachtige omgeving vanaf het water te beschouwen.

Maar ook een trekvaart is mogelijk. U kunt bij Reederij de IJsel elke zaterdag meevaren met een trekvaart over de Hollandsche IJssel, langs het jaagpad tussen Oudewater en Hekendorp. Ze varen met de prachtige ijsselaak Den Onthaestingh, die wordt voortgetrokken door twee stoere belzen.

Zwemmen

Oudewater is een mooi openlucht zwembad rijk. Naast recreatief zwemmen worden er ook allerhande activiteiten georganiseerd, zoals een Zwemvierdaagse.

ONS Statenbad is geopend van eind april tot eind september.

Naast het openluchtbad ligt de gemeentelijk camping!

Laat u informeren en adviseren door de medewerkers van het Toeristisch Informatie Punt, Leeuweringerstraat 10 in Oudewater. Bereikbaar via mail tip@oudewater.net of telefonisch 0348 561628