Doen in Oudewater

In Oudewater is van alles te doen. Hieronder een greep uit de activiteiten in Oudewater en omgeving die zeker zijn aan te raden!

Wandelen

Wandelen in Oudewater en genieten van de prachtige binnenstad met of zonder gids is een unieke ervaring. In de omgeving van Oudewater valt er ook veel te genieten van het buitenleven.

Fietsen

Oudewater ligt in het Groene Hart van Nederland: dus vanuit Oudewater door het polderlandschap fietsen is een unieke ervaring. Vanuit Oudewater zijn allerlei aardige omliggende plaatsen via pittoreske routes te bereiken.

Varen

Varen kan op twee manieren. Het is mogelijk om in Oudewater mee te varen met een historische grachtenvaert of unieke schutvaert en zo Oudewater eens op een andere manier bekijken. Meevaren kan ook met de exclusieve avondvaert naar Montfoort, via Linschoten – met een kortere of langere stop – en dan over het riviertje de Lange Linschoten weer terug.
Daarnaast zijn er mogelijkheden om boten, sloepen en kano’s te huren en de prachtige omgeving vanaf het water te beschouwen.

Zwemmen

Oudewater is een mooi zwembad rijk. Naast recreatief zwemmen worden er ook allerhande activiteiten georganiseerd.

Cursussen

Veel organisaties en verenigingen in Oudewater organiseren regelmatig leuke cursussen en workshops.

Culinaire stadswandeling in Oudewater

Uiteraard is  er ook in Oudewater de mogelijkheid deel te nemen aan een culinaire stadswandeling.

De naam van dit arrangement is “Happen en Stappen”. Lekker eten in gerenommeerde restaurants en prachtige rondwandelingen onder leiding van een ervaren gids. Meer informatie op de pagina ‘Happen en Stappen‘.