Theater in Oudewater

Voor theater in Oudewater wordt onder meer gezorgd door de drie toneelverenigingen die binnen de gemeente Oudewater actief zijn. In Oudewater zijn dit Toneelvereniging Artozona en Stichting Treatief Producties en in Hekendorp is de Hekendorpse Toneel Vereniging gevestigd. Deze toneelverenigingen, maar ook groepen van buiten Oudewater, brengen regelmatig theaterproducties op de planken op diverse locaties in Oudewater.

Naast de voorstellingen verzorgen deze toneelverenigingen ook cursussen op het gebied van toneelspelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om lid te worden van deze verenigingen en zelf op de planken te staan. De voorstellingen en cursussen zijn te vinden op de sites van de verschillende toneelverenigingen.

Toneelvereniging Artozona

Toneelvereniging Artozona bestaat ruim 65 jaar en heeft leden in de leeftijd van 16 tot 100 jaar. Nieuwe leden voor zowel voor als achter de schermen zijn altijd welkom. Iedere donderdagavond wordt er gerepeteerd op de locatie in de Kapellestraat. Wie op zoek is naar kleding en rekwisieten voor een eigen opvoering kan ook terecht bij de kledingzolder van Toneelvereniging Artozona waar deze spullen worden verhuurd.

Stichting Treatief Producties

Stichting Treatief Producties is in november 1998 als zelfstandige stichting opgericht en houdt zich bezig met ontspanning en educatie in de culturele sfeer. De oprichting van de stichting was een logisch gevolg na eerdere producties die met het toenmalige team zijn opgezet. De samenwerking binnen dat team heeft in de afgelopen jaren mooie producties opgeleverd en veel mensen een plezierige periode bezorgd.

Hekendorpse Toneel Vereniging (HTV)

De Hekendorpse Toneel Vereniging vierde in 2013 haar 60-jarige jubileum. In die lange periode is met veel plezier door vele mensen bijna elk jaar een toneelstuk in Hekendorp op de planken gebracht. Plezier staat voorop, dat is dan ook de reden dat er meestal voor een klucht / blijspel wordt gekozen. Sinds 1957 speelt en oefent de HTV in verenigingsgebouw ‘de Boezem’. Naast het opvoeren van toneelstukken heeft de HTV een grote bijdrage geleverd aan de herdenking van de aanhouding van Prinses Wilhelmina van Pruisen en aan de intocht van Sinterklaas.