Varen in Oudewater

Ervaar de magie van Oudewater op het water!

Al varend over de Hollandse IJssel tussen Utrecht en Gouda komen veel waterrecreanten door Oudewater. Eenmaal aangemeerd, is het gezellige centrum maar 5 minuten lopen. Meer informatie over aanlegplaatsen is te vinden op de pagina bereikbaarheid. In Oudewater is het mogelijk boodschappen te doen om de voorraad aan boord aan te vullen. Geniet vooral ook van een mooie stadswandeling en een drankje op één van de vele terrasjes!

Varen in Oudewater: ervaar het Groene Hart vanaf het water

Het is ontzettend leuk om een grachtenvaart of rondvaart te maken. Er is keuze uit een historische Grachtenvaert en een unieke Schutvaert door de stadsgrachten van Oudewater. Op verzoek is een  exclusieve Avondvaert  te boeken, een unieke tocht over de Hollandse IJssel naar buurgemeente Montfoort.

Oudewater, maar ook de omgeving, verkennen vanaf het water is een aparte ervaring en geeft een bijzondere dimensie aan een bezoek. Een ervaren gids vertelt allerlei wetenswaardigheden. De rondvaarten vertrekken vanaf de kade tegenover het Toeristisch Informatie Punt Oudewater. Hier zijn ook de tickets verkrijgbaar. Meer informatie over de vaarten in Oudewater is te vinden op Rondvaart Oudewater.

Vaarroutes van de Oude Hollandse Waterlinie

De Oude Hollandse Waterlinie heeft opnieuw een aantal vaarroutes ontwikkeld waarvan er een door  Oudewater komt:
De Prins Willem III vaarroute

Overigens is het niet verboden om ook naar andere vaarroutes te kijken; het is een aanrader zelfs: Oude Hollandse Waterlinie-vaarroutes

Bootverhuur in Oudewater

Omgeven door waterwegen als de Hollandse IJssel, de Lange Linschoten, de Vlist en de Reeuwijkse Plassen is Oudewater de perfecte uitvalsbasis voor boottochten en watersportplezier. In de omgeving zijn boten, sloepen en kano’s te huren om de prachtige omgeving vanaf het water ontdekken.

Qrafter (Tim Six)

Bootverhuur Oudewater
tel:+31085 065 7288

Robuust bootverhuur (Rens Morsink)

Alleen telefonisch: 085 0160 188

Kanoverhuur

Natuurcamping ‘De boerderij’
Zuid Linschoterzandweg 15,
0348-421199

Kanocentrum Haastrecht

Kano- en fietsverhuur
Hoogstraat 10
2851 BG Haastrecht
+31 (0)182 502245
info@kanocentrum-haastrecht.nl
www.kanocentrum-haastrecht.nl

Verhuurbedrijf Rosenboom

Kano- en fluisterbotenverhuur
Benedeneind Zuidzijde 279
3405 CJ Benschop
+31 (0)345 503944