Grachtenvaert Oudewater

Is er een mooiere manier denkbaar dan een stad te ontdekken vanaf het water? Maak kennis met de rijke historie en de monumentale panden van Oudewater, al varende door de grachten van het historische stadje en over de Hollandse IJssel. Per fluisterboot en met een speciale gids aan boord is het met deze grachtenvaart vanaf het water genieten van historie en cultureel erfgoed en verwonderen over al het moois dat Oudewater te bieden heeft.

De gidsen en schippers die als vrijwilligers de historische Grachtenvaert bemannen hebben allen hun kleinvaarbewijs behaald en zijn zeer enthousiast om hun stad te laten zien vanaf het water.

Afhankelijk van het seizoen vertrekken de stadsrondvaarten op verschillende tijdstippen. In de voorjaars- en herstvakantie en op dagen als Tweede Paas- en Pinksterdag zijn er extra vaarten. Voor meer informatie over de duur van het vaarseizoen, vertrektijden en plaatsen kijk op de website van Grachtenvaert Oudewater.

De reguliere rondvaarten vertrekken vanaf de steiger tegenover het TIP-kantoor en duren circa 40 minuten. Boottickets zijn te verkrijgen bij het TIP of online. Kijk ook eens bij de arrangementen.

Impressie van een Grachtenvaert