Schutvaert Oudewater

De Grachtenvaert heeft ook dit jaar weer de unieke Schutvaert in Oudewater: deze vertrekt vanaf de steiger tegenover het TIP-kantoor en vaart via de historische Kolksluis over de Grote Gracht en de Lange Linschoten. 

Via een historische schutsluis wordt er gevaren naar het oostelijk gedeelte van Oudewater. Varend over de Grote Gracht bezichtigen we vervolgens het stadskantoor en het kunstwerk ‘Naiaden’, om via het riviertje de Lange Linschoten weer terug te keren naar de aanlegplaats voor het Touwmuseum.

Het aantal reguliere vrachtenvaerten op een dag is afhankelijk van het seizoen.  Vanaf 1 juli tot het einde van het seizoen zijn er geen geregelde Schutvaerten, maar kunnen deze wel als (onderdeel van) een arrangement geboekt worden. Kijk voor meer informatie over vertrektijden en vertrekplaatsen op de website van Grachtenvaert Oudewater.

De vaartijd bedraagt circa 1 uur. Tickets te verkrijgen bij het TIP kantoor in de Leeuweringerstraat. Of u kunt plaatsen reserveren via de online boekingspagina.

Kosten: Kinderen van 0 – 3 jaar zijn gratis, kinderen van 4 t/m 9 jaar € 4,– per kind en 10 jaar en ouder € 7,50 per persoon.