Wandelen in Oudewater

Wandelen

Een stadswandeling in Oudewater brengt je op de leukste plekjes met de fraaiste historische panden, prachtige monumenten, aardige doorkijkjes en de sfeervolle markt met zijn vele terrassen. Wandelen in Oudewater met een gids laat je de mooiste plekjes zien en de gids vertelt boeiende verhalen over het verleden en het heden van Oudewater en zijn bewoners.

Bijzondere wandelingen in Oudewater

Naast een gebruikelijke stadswandeling zijn er in Oudewater nog een aantal bijzondere wandelingen mogelijk: de Gerard-Davidroute, een historische-fotoroute en een bijzonder boeiende geveltekenroute. En, hoewel geen echte wandeling, is er ook nog de bijzondere torenbeklimming. Over al deze leuke tochtjes staat wat meer informatie geschreven onder Stadswandelingen.

Wandelen rond Oudewater, struinen en vorsen

struinen-en-vorsen-IMG_3472Wandelen in Oudewater en de omgeving is voor iedereen genieten. Struinen en vorsen tussen de weilanden midden in ons agrarisch cultuurlandschap is een belevenis op zich.

Onderweg is een gevarieerd aanbod aan kleinschalige recreatieve activiteiten te ontdekken, waar onder kaasboerderijen en een mandenmakerij.

Wandelen in ’t Groene Hart

struinen-en-vorsen-MEDION DIGITAL CAMERAUiteraard zijn er rond Oudewater verschillende mooie routes te bewandelen. Eén van de aardigste is van Woerden naar Oudewater wandelen via het Floris V-pad. Het is een prachtige wandeling in het meer oostelijk gelegen deel van het Groene Hart waarin historie en natuur een grote rol spelen. Het Groene Hart zijn de longen van de Randstad en vormen een oase van rust voor alle wandelaars.