Wandelen in Oudewater

Wandelen

Een stadswandeling in Oudewater brengt je op de leukste plekjes met de fraaiste historische panden, prachtige monumenten, aardige doorkijkjes en de sfeervolle markt met zijn vele terrassen. Wandelen in Oudewater met een gids laat je de mooiste plekjes zien en de gids vertelt boeiende verhalen over het verleden en het heden van Oudewater en zijn bewoners.

En wie eens iets anders wil dan een wandeling en ook nog iets van het prachtige buitengebied van Oudewater wil zien kan gebruik maken de TouwTrein; een leuk alternatief.

Bijzondere wandelingen in Oudewater

Naast een gebruikelijke stadswandeling zijn er in Oudewater nog andere bijzondere wandelingen mogelijk: de Gerard-Davidroute, een historische-fotoroute en een bijzonder boeiende geveltekenroute. En, hoewel geen echte wandeling, is er ook nog de bijzondere torenbeklimming. Over al deze leuke tochtjes staat wat meer informatie geschreven onder Stadswandelingen.

Wandelen rond Oudewater, struinen en vorsen

struinen-en-vorsen-IMG_3472Wandelen in Oudewater en de omgeving is voor iedereen genieten. Struinen en vorsen tussen de weilanden midden in ons agrarisch cultuurlandschap is een belevenis op zich.

Onderweg is een gevarieerd aanbod aan kleinschalige recreatieve activiteiten te ontdekken, waar onder kaasboerderijen en een mandenmakerij.

Wandelen van stad naar dorp of omgekeerd

Ontdek de groene route die loopt tussen het historische dorp Hekendorp en het pittoreske stadje Oudewater. Wandel over het oude jaagpad, door het hoge gras en leer meer over het oude ambacht mandenvlechten.
https://www.anwb.nl/wandelen/routes/wandelen-van-dorp-naar-dorp

Wandelen in ’t Groene Hart

struinen-en-vorsen-MEDION DIGITAL CAMERAUiteraard zijn er rond Oudewater verschillende mooie routes te bewandelen. Eén van de aardigste is van Woerden naar Oudewater wandelen via het Floris V-pad. Het is een prachtige wandeling in het meer oostelijk gelegen deel van het Groene Hart waarin historie en natuur een grote rol spelen. Het Groene Hart vormt de longen van de Randstad en vormen een oase van rust voor alle wandelaars.

Meerdaagse wandelingen

Hike in Holland heeft overigens nog een heel andere leuke verrassing: twee of meer dagen wandelen in de omgeving van Schoonhoven. Drie hotelovernachtingen in een comfortabel drie sterren hotel, inclusief ontbijt, routekaarten, Nederlandstalige routebeschrijving, GPS, gratis parkeren, toeristenbelasting, bijdrage aan STO- reisgarantie en een bijdrage aan stichting het Zuid-Hollands landschap.
Hike in Holland: het Groene Hart
Hike in Holland: das grüne Herz der Niederlande
Hike in Holland: the green heart of Holland