Een heerlijke wandeling van Linschoten naar Oudewater

Door: Ronald Overmeer

Wat een geluksvogels zijn we dat onze vroegere ‘Franse buurvrouw’ een – is het – Oudewaterin of Oudewateres of Oudewaterse is. Een aantal jaren geleden bezochten wij haar voor het eerst in Oudewater, intussen met Wim. Wellicht zoals velen, waren we direct heel gecharmeerd van de sfeer die er in Oudewater heerste.

Wandelen van Linschoten naar Oudewater

Nadat we een van de keren langs de Linschoten naar huis reden, wilden we dit een keertje wandelend gaan afleggen. We startten – na een versnapering in Het Wapen van Linschoten genuttigd te hebben – aan de oostkant van de Linschoten. Voorbij Landgoed Linschoten namen wij de kwakel om onze route aan de rustiger westzijde te vervolgen. Wij wandelden deze route voor de tweede keer. Opnieuw waren we gefascineerd door de bijzondere ambiance, veroorzaakt door de prachtige bloemen, fruitbomen, goed gerestaureerde boerderijen en de vergezichten. Hollandser kan bijna niet!

Tussenstop bij Theetuin De Kwakel

Foto_01_blog_Oudewater_theetuinOngeveer een kilometer vóór Oudewater zouden borden moeten worden geplaatst dat het verplicht is om de Theetuin De Kwakel te bezoeken. Zittend onder fruitbomen is het genieten van drankjes met overheerlijke taart. Wij genoten wederom van de kersentaart met Monchou. We namen ons voor om een volgende keer een ander soort taart te nemen. Theeliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de grote tafel met legio theesoorten. Ook was er een mogelijkheid enkele soorten ter plaatse naar eigen smaak te mengen.

Een heel gezellige haan springt op je tafel in afwachting van iets lekkers. We hadden niets en gaven hem uiteindelijk een pruim, die hij zeer tevreden oppeuzelde. Aan de bomen, langs de sloot en paden hangen en liggen allerlei glazen kunstnijverheid producten op nieuwe eigenaren te wachten.

Nagenieten op ‘de borrelbrug’ in Oudewater

Foto_03_blog_Oudewater_terrasDe apotheose was wederom de borrel en het etentje op de ‘Borrelbrug’, de brug bij restaurant Joia. Eerst onder het genot van een avondzonnetje, overgaand in een magnifieke avond.

Behalve bezoeken aan onze vrienden, hebben we ons voorgenomen om tenminste één keer per jaar deze wandeling te herhalen.

One thought on “Een heerlijke wandeling van Linschoten naar Oudewater”

  1. Bo zegt:

    Een routebeschrijving?

Geef een antwoord