6e Groot Oudewaters Dictee

AFGELAST WEGENS CORONA VIRUS.
Helemaal niet afgelast!

Het Groot Oudewaters Dictee vindt gewoon plaats. Op dezelfde datum, op dezelfde tijd, maar niet op dezelfde locatie. En u hoeft ook geen inschrijfgeld te betalen. Een donatie zou welkom zijn, maar is geenszins verplicht.

Er is gezocht naar een oplossing en die is er. Radio MidlandFM zendt het dictee uit met de voorleest die het dictee al jaren voortreffelijk voorleest: Marga Smits.

Nadat het dictee is voorgelezen verschijnt de tekst op Oudewater.net/nieuws en kan iedereen het zelf nakijken.

Het dictee is geschreven door eerdere winnaars van het dictee, Franka Melis en Aad Kuiper, naar aanleiding van een tekst van Hans de Jong, kenner van het verzet in en rond Oudewater tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dictee is nagekeken door Jeroen van Heemskerk-Dücker en Johan de Boer, dicteespecielisten bij uitstek. Van Heemskerk-Dücker is de webbeheerder van dictees.nl. Wie de smaak van dictees te pakken heeft of krijgt of zich in deze tijd af en toe eens verveelt kan daar zijn of haar hart ophalen.

Rotaryclub Oudewater organiseert het  6e Groot Oudewaters Dictee gewoon op woensdag 22 april 2020. De tekst staat gewoon in het teken van 75 jaar vrijheid.

Schrijf je nu in! Inschrijven hoeft niet. Meedoen wel!

Voor deze keer is er alleen een individueel klassement; ieder voor zich en over de uitslag mag gecorrespondeerd worden; graag zelfs.

De gehele opbrengst komt ten doel aan het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid binnen de gemeente Oudewater.

Meer informatie over het 6e Groot Oudewaters Dictee

  • Datum: woensdag 22 april
  • Tijd: 20.00 uur
  • Locatie: Cultuurhuis Oudewater, Kluwen 1, Oudewater.
    Gewoon bij u thuis via Radio Midland FM op107.5 FM – RADIO VOOR OUDEWATER & OMGEVING! of via de de website.
  • Deelname: € 10,- per persoon Gratis
  • Aanmelden: Stuur een e-mail met je naam en adres naar grootoudewatersdictee@gmail.com, want we vinden het wel leuk als we weten wie er meedoet.