Een nieuwe stap op weg naar een 12 maanden zwembad in Oudewater

Donderdag 10 juni werd een belangrijke stap gezet, om te komen tot een 12 maanden zwembad in Oudewater. Die avond werd namelijk in de Klepper de intentieovereenkomst getekend tussen de gemeente Oudewater en de stichting SBZO. Namens de gemeente tekende de wethouder, de heer B. Duindam en namens SBZO tekenden 4 bestuursleden, die gezamenlijk de bouwploeg vormen. (more…)

Virtual Reality in vestingstad Oudewater

Wethouder Bas Lont heeft een virtual reality paal (VR) bij het stadskantoor aan de Waardsedijk in gebruik genomen. Met deze vernieuwende VR-ervaring kunt u de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie op een bijzondere manier beleven. Stap in deze toegankelijke tijdmachine en reis mee naar het Oudewater van 1672. (more…)

Grachtenvaert door Oudewater

Is er een mooiere manier denkbaar dan Oudewater ontdekken vanaf het water? Maak kennis met de rijke historie en de monumentale panden van Oudewater, al varende door de grachten van het historische stadje en over de Hollandsche IJssel. Per fluisterboot ‘de Geelbuik’ en met een gids aan boord is het vanaf het water genieten van historie en cultureel erfgoed en verwonderen over al het moois dat Oudewater te bieden heeft.

(more…)

Galerie Sille: Zomerexpositie 2021 thema ‘Draai’

In de zomermaanden van 2021 is er weer een Zomerexpositie bij Sille Gallery. Dit jaar is het thema ‘Draai’.

We kunnen er echt niet meer omheen. Kunstenaars zijn helemaal los gegaan met het thema ‘Draai’. Raderen draaien die niet meer te stoppen zijn. Cirkels, lussen, dans, roteren en een vloeiend samenspel gaat men zeker tegenkomen. Een dynamisch thema dat zowel in vorm als in onderwerp uitgebeeld kan worden. Denk hierbij aan plaatjes draaien of een wasje draaien maar ook aan bijvoorbeeld wentelen en krullen. Het thema verwijst naar alles wat rond gaat of cirkelvormige bewegingen heeft. (more…)

De Spekkoekkoningin is officieel ambachtelijk bakker

Jessica Chang Sing Pang, de Oudewaterse Spekkoekkoningin, laat ons een klein, maar wel belangrijk nieuwtje weten:

“Hoi hoi, vandaag heb ik van de directeur van de NBOV overhandiging gekregen van het befaamde bordje. Ik ben nu officieel een bakkerij!

Dit komt te hangen aan de geven van mijn bakkerij/winkeltje Peperstraat 14, Oudewater

De Spekkoekkoningin is nu officieel ambachtelijk bakker. Dit is toch leuk om als nieuws op te nemen?”

Zeker leuk om te weten, maar nog leuker om te eten!

Bron: de Spekkoekkoningin

TIP weer voorzichtig open

OPENINGSTIJDEN

In mei in de weekenden en de feestdagen van 11.00 tot 15.00 uur.
TIP is altijd per e-mail bereikbaar: tip@oudewater.net

Het Toeristisch Informatie Punt Oudewater (TIP) heeft sinds 2012 de functie van de voormalige VVV Oudewater overgenomen. TIP is gevestigd in een prachtig 17e eeuws pand, midden in het centrum van Oudewater. Het perfecte startpunt om Oudewater te ontdekken. Een team van vrijwilligers staat klaar om zowel toeristen als inwoners te vertellen over alles wat Oudewater te bieden heeft! TIP Oudewater vindt u midden in het centrum: Leeuweringerstraat 10, 3421 AC Oudewater. TIP is tijdens openingstijden telefonisch te bereiken op  (0348)561628 en altijd via het e-mailadres tip@oudewater.net

Koningsdag 2021 in Oudewater met gratis tompoezen

Het is zo rond half elf.

Een waterig zonnetje en jammer,  maar nog steeds een beetje fris, maar  wel heel gezellig. Mensen komen af en aan om de gratis , door OranjeBoven! aangeboden tompoezen op de Markt op te halen. Die van Stijnman en Treur per 3 stuks verpakt en die van de Hema in doosjes van 4. Welke wilt u?  Wat een leuke traktatie. Dat wordt smullen later vandaag bij de koffie. Om half 9 waren de eerste liefhebbers er al en op Facebook waren de eerste plaatjes met smullende gezinnen al in beeld. (more…)

Zwemmen kan weer; Ons Statenbad is open

Buiten is het 8 graden, in het water bijna 27. “Dit voelt aan als een warme zwoele zomer avond”,  aldus Fred van Schaik, één  van de vele mensen die het onderste uit de kan  haalt om een binnen- én buitenbad te realiseren. Wethouder Walther Kok had de eer om het zwembad , helemaal klaar voor een nieuwe seizoen, voor geopend  te verklaren. (more…)