Gezocht: klimaatambassadeurs!

Heb jij:

Interesse in het klimaat en de aanpassingen die nodig zijn voor de gevolgen van klimaatverandering?
Motivatie om andere (buurtbewoners) enthousiast te maken en in beweging te krijgen?
Tijd en energie om, samen met de gemeente, acties of activiteiten op te zetten?
Dan zoeken wij jou!

Start opleiding klimaatambassadeurs

De Natuur- en Milieu federatie Utrecht (NMU) start in 2021 met een opleiding voor klimaatambassadeurs. De opleiding bestaat uit drie avonden en gaat in op verschillende onderwerpen, zoals een groene tuin, afkoppelen van je regenpijp, omgaan met water in de tuin en groene daken. Daarnaast is er aandacht voor acties die je als ambassadeur kunt uitvoeren en krijg je tips om anderen enthousiast en in beweging te krijgen. Deze acties hoef je natuurlijk niet alleen te doen: het NMU en de gemeenten ondersteunen jou hierbij.

Organisatiebijeenkomst voor geïnteresseerden

Op 26 november a.s. om 20.00 uur organiseert het NMU een digitale informatiebijeenkomst* voor mensen met interesse. Nieuwsgierig? Meld je aan via https://bit.ly/3kNxLBU
Dan zorgen wij er als gemeente voor dat je een plekje krijgt op onze website en in de krant!

 Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Martine van Dijk via dijk.m@oudewater.nl of 0348-428538.

Bron: gemeente Oudewater | Dinsdag 19 november 2020

Ondernemers Oudewater redden hotel-restaurant Abrona: ‘Dit is fantastisch!’

OUDEWATER – Het Oudewaterse hotel-restaurant Abrona, waar mensen met een verstandelijke beperking in een veilig omgeving werkten, maakt een doorstart. Een groep lokale ondernemers heeft het pand aan de Broeckerstraat gekocht.

Ook in de toekomst blijft de horecazaak een plek waar mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt kunnen blijven werken. Abrona gaat verder onder de naam Broeck Oudewater., Grand Café en Hotel. (more…)

Installatie burgemeester Danny de Vries Oudewater

Maandag 16 november a.s. om 15.30 uur vindt de beëdiging plaats van de nieuwe burgemeester van Oudewater, Danny de Vries.

Het coronavirus (COVID-19) maakt het onmogelijk hierbij aanwezig te zijn, maar … de installatie is online live  te volgen. Dat kan via de livestream te volgen via deze link: installatie Danny de Vries.

Het programma begint om 15.30 uur en wordt geopend door Kees de Bruijn, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. De commissaris van Koning in Utrecht, Hans Oosters en anderen zullen een ongetwijfeld passende toespraak houden. Na de overdracht van de ambtsketen door Bob Duindam, locoburgemeester, is rond 16.15 uur het woord aan de nieuwe burgemeester.

Als laatste handeling overhandigt Kees de Bruijn de voorzittershamer van de gemeenteraad van Oudewater aan Danny de Vries.

Bron: Gemeente Oudewater | Eindredactie: Oudewater.net

Boeiende details in nieuw boek over de oorlog

Wout van Kouwen had altijd al veel interesse in geschiedenis. Toen de coronatijd begon had hij ineens nog meer tijd om in de vele boeiende verhalen te duiken van Oudewater tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met Hans de Jong heeft hij in de afgelopen periode intensief gewerkt aan een goed boek over de oorlogstijd. Want dat was er nog niet. (more…)

Stichting Kenia project organiseert wijnactie

Stichting Keniaproject  houdt een wijnactie vanaf 1 tot 25 november 2020.
De opbrengst komt ten goede aan het kindertehuis in Eldoret.
Ook dit jaar is Grandi Vini  uit Oudewater bereid  als sponsor met hen mee te werken.
We hopen dat deze actie een groot succes wordt.  Ze hebben het echt hard nodig omdat door de coronacrisis de inkomsten tot nu toe sterk tegenvallen. Onder meer het benefietdiner kon dit jaar niet doorgaan waardoor een vaste inkomstenpost wegviel.
Dankzij de betrokkenheid van Grandi Vini  “verdient” de stichting op elke fles wijn die wordt verkocht een bepaald bedrag. (more…)

Heksenwaag in het nieuws!

Opnieuw is de Heksenwaag in Oudewater in het nieuws! Op Facebook ook al vaak gedeeld, vooral met de buitenlandse familie en  vrienden! Leuk om te lezen! En misschien dan toch Oudewater eens te bezoeken!

Klik hier maar!

Het is geplaatst op dutchnews.nl dus wel helemaal in het Engels.
Een mooie oefening om je Engels weer eens op te halen.!

l2016_Heksenwaag_A. Schippers nieuwe boek over Juffrouw Hendriks 022