Podium Oudewater: Roffa Tango Trio

Roffa Tango Trio focust zich op bestaande ‘hedendaagse’ tango. De leden slagen er via hun moderne vernieuwingsdrift in om een geheel eigen stijl te creëren en een uitdagend, eigentijds verhaal te vertellen. Een verhaal over ‘leiden, volgen en aanvoelen’. Een eigenzinnige mix van traditionele tango, klassieke muziek en jazz.

Meer over Podium Oudewater: Roffa Tango Trio

 • Datum: Zondag 10 april 2022
 • Tijd: 15.00buur (onder voorbehoud)
 • Locatie: Muziekhuis Oudewater
 • Voor al onze concerten dient u te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs.
  Kaartverkoop uitsluitend via de website van Podium Oudewater.
  Kaartverkoop start binnenkort.
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Podium Oudewater: Roffa Tango Trio

Podium Oudewater: Trio Salome

Het Kloosterconcert dat jaarlijks samen met de Haastrechtse Kring wordt georganiseerd is inmiddels een succesvolle traditie geworden. Dit jaar wordt het concert verzorgd door het strijktrio Salome, bestaande uit Saskia Otto (viool), Anna-Magdalena den Herder (altviool) en Nuala McKenna (cello).

Meer over Podium Oudewater: Trio Salome

 • Datum: Zondag 13 februari 2022
 • Tijd: 15.00 uur
 • Locatie: St. Gabriëlsklooster Haastrecht
 • Voor al onze concerten dient u te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs.
  Kaartverkoop uitsluitend via de website van Podium Oudewater. Kaartverkoop start binnenkort
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Podium Oudewater: Trio Salome

Podium Oudewater: Daria van Bercken

Pianiste Daria van den Bercken is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland. In afgelopen jaren debuteerde Daria succesvol met toonaangevende orkesten zoals het Orchestre de Radio France Philharmonique en het Seoul Philharmonic Orchestra. Zij gaf recitals in onder meer Wenen, Londen, Istanbul, Sao Paolo, Los Angeles en Amsterdam. Grote bekendheid verkreeg Daria met haar projecten over Händel, Mozart en Scarlatti.

Meer over Podium Oudewater: Daria van Bercken

 • Datum: zaterdag 27 november 2021
 • Tijd: 20.15 uur
 • Locatie: Stadhuis Oudewater
 • Voor al onze concerten dient u te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs.
  Kaartverkoop uitsluitend via de website van Podium Oudewater.
  Bestel kaarten
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Podium Oudewater: Daria van Bercken

Halloweenvaerten met De Geelbuik in Oudewater

Alle heksen op een stokje! Halloween komt eraan!!

Spinnen, pompoenen, heksen, zwarte katten; kortom: lekker griezelen!!

En dat op “de Geelbuik”? Ja hoor! Op 31 oktober organiseren wij, als seizoensafsluiting, drie Halloweenvaarten. Speciaal voor gezinnen uit Oudewater. Aan boord vertelt de gids allerlei spannende verhalen. Wil je erbij zijn? Meld je aan op tip@oudewater.nl of bel 0348561628. We vertrekken om 14.30, 15.30 en 16.30. Een vaartje maak je voor 12,50 per gezin (maximaal 4 personen).

Samengevat over de Halloweenvaerten

 • Datum:  31 oktober 2021
 • Tijdstippen afvaart: 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur
 • Locatie: tegenover TIP Oudewater
 • Kosten: €12,50 voor een gezin (van maximaal vier personen)
 • Aanmelden: TIP Oudewater 0348-561628 of tip@oudewater.net
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Halloweenvaerten met De Geelbuik in Oudewater

Beroemde artiesten geven gratis les in het Muziekhuis

Beroemde artiesten geven gratis les in het Muziekhuis …, maar niet voor iedereen. Deze lessen zijn alleen en uitsluitend bedoeld voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar.

Meld je dus snel aan voor deze leerzame middag – met een beetje glitter en glamour. Kom jij dansen of vloggen? Leer een liedje schrijven of volg een mini musical snelcursus! Trap samen met Kunstbende, Studio Max Dance, Mirakel Musicaltheater en Muziekhuis Oudewater het nieuwe seizoen af tijdens de kick-off.

 

Dans – door Juvat Westendorp
Vloggen – door Rens Polman
Musical – door Barry Beijer
Songwriting – door Tim van Esch

Gratis aanmelden via onderstaande link. Letsgoooo!

Meer over gratis les in het Muziekhuis

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Beroemde artiesten geven gratis les in het Muziekhuis

Open podium en Het Wassende Water Verhalencafé in Concordia

Eindelijk is het weer zover. Op zondag 24 oktober opent het Verhalencafé van de Krimpenerwaard opnieuw haar deuren! Een café waar je elkaar kan ontmoeten, alledaagse verhalen kan delen én naar verhalen kan luisteren. Alles natuurlijk onder het genot van een drankje. (meer…)

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Open podium en Het Wassende Water Verhalencafé in Concordia

Stamppottocht 2021 per boot

Op zaterdag 6 november wordt er een rondje Oudewater – Linschoten – Montfoort – Oudewater gepeddeld als afsluiting van het bijzondere seizoen. Dit jaar wordt Old Water Dragons 5 jaar, dus het is een lustrumeditie en we hopen veel andere boten te mogen verwelkomen op deze prachtige tocht!
De tocht:
Vanaf waar we de boten te water hebben gelaten varen we richting Linschoten (7 km).
Na een korte pauze met warme chocolademelk en een broodje worst gaan we door richting Montfoort (4.3 km). Daar zorgt Drakenboot Montfoort voor een hapje en een drankje bij de sluis in Montfoort.
Vervolgens gaan we weer richting Oudewater over de IJssel. Lekker diep water, makkelijk peddelen.
Door het mooie centrum van Oudewater heen gevaren komen we bij de sluis. Daar gaan we doorheen. En dan zijn we weer bijna waar we begonnen zijn (8.3 km).
Op de Grote Gracht wacht ons nog (voor wie zin heeft) een 200 meter race, voordat we de boten weer opladen en ons opmaken voor het stampottenbuffet.

Meer over de stamppottocht

 • Datum: Zaterdag 6 november 2021
 • Tijd: Verzamelen van de boten te water: 11.00 uur
  start: 12.00 uur
 • Duur: Geschatte vaartijd incl. schutten: 3.5 uur (ligt aan het aantal boten dat meedoet. Er passen er drie per keer in de sluis)
 • Stamppotten: We serveren 3 stamppotten: hutspot, boerenkool en zuurkool. Met worst en gehaktballen.
 • Deelname: € 17,50 p.p. (vooraf te betalen per vereniging aan Janus, onze penningmeester).
 • Aanmelden: mailto:penningmeester@oldwaterdragons.nl
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Stamppottocht 2021 per boot

Een muzikale kindervoorstelling: Olifantje in het bos

Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los, zingen de kinderen. Maar wat nou als het olifantje wél zijn mama kwijtraakt? Samen met twee musici van het Epos Ensemble maakt het olifantje allemaal vrolijke en spannende dingen mee. In deze voorstelling bepalen de kinderen de loop van de voorstelling! Samen met het olifantje komen ze allerlei dieren tegen en worden ze gevraagd mee te zingen, spelen, tellen en noem maar op!

Olifantje in het bos is een muzikale kindervoorstelling door het Epos ensemble.

De voorstelling begint en eindigt met een klein gesprekje, juist voor de kinderen die nog niet zo vaak naar een live voorstelling zijn geweest. Zit je lekker? Heb je al eens een voorstelling gezien? Ken je deze instrumenten al? Durf je mee te zingen?

Meer over Olifantje in het bos

 • Datum: zondag 3 oktober 2021
 • Tijd: 14.00 uur – 15.00 uur (zal open 13.30 uur)
 • Kaartjes: kinderen( 3 jaar en ouder)  €5,00 | volwassenen €7,50
 • Kaartverkoop ook online
 • Coronatoegangsbewijs:
  Bij binnenkomst in het Muziekhuis scannen wij je ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck app kun je dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR code. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig om een voorstelling te kunnen bezoeken. Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden.
 • Mocht je vanuit vorig seizoen nog tickets hebben van een door corona geannuleerde voorstelling, stuur ons dan even een mailtje

Afspelen

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Een muzikale kindervoorstelling: Olifantje in het bos

Open Monumenten Dag 2021

Op zaterdag 11 september is het weer Open Monumenten Dag.  De musea zullen open zijn: Stadsmuseum, Touwmuseum, De Heksenwaag. En ‘s middags wordt er gevaren met De Geelbuik!

Naast de bezichtigingen van monumenten kan de torenbeklimming met een beperkt aantal mensen doorgaan.
Verder wordt ’s er morgens om 10.00 uur een gratis app vrijgegeven, waarmee een wandeling door Oudewater kan worden gemaakt met de app op je telefoon. Het gaat in de wandeling  vooral over inkijkjes bij mensen binnen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld beschilderingen, kelders, trappen, glas in lood en mooie haarden. Allerlei zaken die je niet ziet en weet als je gewoon langs loopt.

Je kunt de wandeling doen door een QR code te halen bij het Toeristisch Informatie Punt in de Leeuweringerstraat 10 in Oudewater. Het kantoor is ook te bereiken per mail via tip@oudewater.net of telefonisch 0348 561628
Daar kun je ook terecht voor meer info over andere dingen die je in Oudewater kunt doen.

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Open Monumenten Dag 2021

Samenwerking vier organisaties leidt tot bijzonder evenement … en meer

Op zaterdag 25 september zal de Vrienden van het Hospice in samenwerking met LOGO, Richard Proost Sport en Oudewater Vitaal een sponsorloop organiseren voor het Hospice in Oudewater.

Er zullen twee verschillende routes worden gelopen of hardgelopen, de mensen kunnen kiezen tussen de 12 km en 16 km. Op de 12km route is de mogelijkheid om naast het lopen/ hardlopen de sportroute te doen. Er komen een aantal lokale sportverenigingen te staan die een kleine oefening aanbieden voor de deelnemers die dat willen. Iedereen kan zich online inschrijven, https://hospiceoudewater.nl/actie-sponsorloop-hospice-oudewater/
en het inschrijfgeld is 8 euro, die naar het hospice gaat. Mensen kunnen ook geld overmaken naar de rekening van het hospice, dus ook voor de mensen die geen zin hebben om te lopen maar toch wat willen sponsoren. https://hospiceoudewater.nl/steun/

Het is leuk om te zien dat 4 verschillende verenigingen/ organisaties dit oppakken met elkaar en dit mooie doel te steunen, en waar het geld zo goed terecht komt! We hopen dat dit een enorm succes wordt.

Meer over Samenwerking vier organisaties

 

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Samenwerking vier organisaties leidt tot bijzonder evenement … en meer