AFGELAST VANWEGE CORONA VIRUS Workshop Beeldhouwen in Hekendorp

AFGELAST VANWEGE CORONA VIRUS
Op zaterdag 21 maart 2020 is er een workshop Beeldhouwen in Hekendorp, van 14.00 tot 17.00 uur. Het beeldhouwen gebeurt in steen. Kom met je zoon of dochter of je vriendinnengroep naar deze workshop op de Hartenmakerij. Gestart wordt met een rondleiding op de boerderij, waarbij je in de kraamkamer van de koeien zomaar pasgeboren kalfjes kunt treffen en koeien ziet, die uit eigen beweging de melkrobot inlopen. Onder het genot van een kopje koffie met versgebrande bonen en verse opgeklopte melk, direct van de koe, werk je aan je beeldhouwstuk, met of juist zonder vorm. Je maakt je eigen kunstwerkje dat je ook mee naar huis neemt, glimmend van trots.

Meer informatie over de workshop Beeldhouwen in Hekendorp

 • Datum: Zaterdag 21 maart 2020
 • Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
 • Locatie: Hartenmakerij,  Hekendorpsebuurt 21, Hekendorp
 • Kosten: € 20,– incl. rondleiding, koffie/thee, chocomel, spekstenen beeldje.
 • Aanmelden: e-mailadres: avanjaarsveld@phhaastrecht.nl of telefonisch 0657 341514
 • Neem gerust (klein)kinderen mee.
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor AFGELAST VANWEGE CORONA VIRUS Workshop Beeldhouwen in Hekendorp

Lezing over het Coronavirus

 

Op donderdagavond 12 maart 2020 organiseert  Rotaryclub Oudewater een lezing over het Coronavirus in de Wulverhorst. De lezing begint om 19.30 uur en inlopen kan vanaf 19.15 uur. De koffie staat dan klaar. De lezing “Wat is een bewezen feit en virale infectie bij de coronavirus-epidemie?” wordt gegeven door Kees Ballemans, expert op dit gebied. Als enige deskundige in het veld van  infectiepreventie in Nederland won hij tweemaal de Infectie Preventie Prijs,

Sinds 2002 is hij directeur van Unic Medical Services BV, een adviesbureau op het gebied van hygiëne en infectiepreventie.

Meer over de lezing over het Coronavirus

 • Datum: Donderdag 12 maart 2020
 • Tijd: 19.30 uur
 • Plaats: Zorgcentrum De Wulverhorst
 • Entree: Gratis
 • Aanmelden: Via e-mailadres rotary.oudewater@gmail.com met daarbij de vermelding met hoeveel mensen u aanwezig bent. Aanmelden graag uiterlijk 10 maart 2020
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Lezing over het Coronavirus

Opening expositie bij Galerie De Drye Coninghen

Op zondag 8 maart 2020 opent Galerie De Drye Coninghen de expositie van kunstenaar Jacques Turk. U bent van harte welkom vanaf 13.00 uur voor een hapje, drankje en muzikaal omlijst door live pianomuziek. Gewoon even genieten van iets moois? Geïnteresseerd in het verhaal  achter een kunstwerk, foto of het verhaal van de kunstenaar?

Op dit moment zijn er ook prachtige monumentale sieraden van Hetty van Wijk van Wijngaarden te zien, keramisch werk van Heleen van Ulden en schilderijen van Tineke Hoepman.

De galerie is gevestigd in het hart van Oudewater in het prachtige monumentale pand aan de Havenstraat 4.

Meer informatie over opening expositie bij Galerie De Drye Coninghen

 • Datum: Zondag 8 maart 2020
 • Locatie: Havenstraat 4, Oudewater
 • Parkeermogelijkheden: Achter de Klepper, 1 minuut lopen vanaf de Galerie
 • Toegang: Gratis
 • Voor meer informatie zie de website van De Drye Coninghen

 

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Opening expositie bij Galerie De Drye Coninghen

AFGELAST VANWEGE CORONA VIRUS 21 maart Opschoondag in Oudewater

AFGELAST VANWEGE CORONA VIRUS
Op zaterdag 21 maart 2020 is de 18e editie van de Landelijke Opschoondag. Dan steken tienduizenden Nederlanders de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak met buren, verenigingen, sportclubs, bedrijven, scholen, collega’s, etc.  Ook in Oudewater, Papekop, Snelrewaard en Hekendorp gaan inwoners samen aan de slag.

Meer informatie: 21 maart Opschoondag in Oudewater

Meer informatie over Opschoondag in Oudewater

  • Datum: 21 maart 2020

 

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor AFGELAST VANWEGE CORONA VIRUS 21 maart Opschoondag in Oudewater

Oudewater in gesprek over het opwekken van duurzame energie

Gemeente Oudewater nodigt inwoners uit om mee te praten over het grootschalig opwekken van duurzame energie in Oudewater. Denk bijvoorbeeld aan windmolens of zonnepanelen. Hiermee wordt invulling gegeven aan één van de verplichtingen die op gemeenten afkomen vanuit het landelijke klimaatakkoord. Energie opwekken heeft effect op de leefomgeving, maar het biedt ook lokale kansen zoals de mogelijke opbrengsten. Gemeente Oudewater nodigt inwoners daarom uit voor inloopavonden op 2 en 3 maart. Op deze avonden gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden duurzame energie op te wekken en wat we aanvaardbaar vinden. (meer…)

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Oudewater in gesprek over het opwekken van duurzame energie

Oudewater in gesprek over het opwekken van duurzame energie

Gemeente Oudewater nodigt inwoners uit om mee te praten over het grootschalig opwekken van duurzame energie in Oudewater. Denk bijvoorbeeld aan windmolens of zonnepanelen. Hiermee wordt invulling gegeven aan één van de verplichtingen die op gemeenten afkomen vanuit het landelijke klimaatakkoord. Energie opwekken heeft effect op de leefomgeving, maar het biedt ook lokale kansen zoals de mogelijke opbrengsten. Gemeente Oudewater nodigt inwoners daarom uit voor inloopavonden op 2 en 3 maart. Op deze avonden gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden duurzame energie op te wekken en wat we aanvaardbaar vinden. (meer…)

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Oudewater in gesprek over het opwekken van duurzame energie

Zaterdagmiddagconcert in de Grote Kerk Oudewater 2020

AFGELAST WEGENS CORONA VIRUS

4 april 2020 is er een zaterdagmiddagconcert in de Grote Kerk in Oudewater.  Thema: “Het Lam dat ons doet Leven”.  Deze uitvoering is in een geheel Nederlandse compositie. De muziek is gecomponeerd door Dirk Zwart en de teksten zijn geschreven door Ria Borkent.  Als je al eerder teksten van haar hebt gelezen, weet je dat ze zeer treffend kan schrijven.

Medewerkenden tijden dit gratis middagconcert zijn:
Projectkoor “Oriolus” o.l.v. André van Vliet
Gerben Mourik (organist)
Peter Sluijs (pianist)
Henk-Jan Drost (trompettist)
Ds. de Koning Gans (spreekt de verbindende teksten.

Meer informatie over dit zaterdagmiddagconcert

 • Datum: Zaterdag 4 april 2020
 • Tijd: 15.00 uur
 • Locatie: Grote kerk in Oudewater
 • Toegang: Gratis
 • Deuren open vanaf 14.30 uur
 • Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Zaterdagmiddagconcert in de Grote Kerk Oudewater 2020

AFGELAST WEGENS CORONA VIRUS — Matthäus Passion J.S. Bach in Oudewater

AFGELAST WEGENS CORONA VIRUS. MOGELIJK WORDT DE UITVOERING VERPLAATST, DAN MELDEN WE DAT OP DEZE EVENEMENTENKALENDER.

Waarom is de Matthäus Passion toch zo ongekend populair in Nederland? Wat maakt Bachs ‘Grote Passie’ zo aangrijpend? Is dat de ‘tekstvoltrekking’ of is het vooral de muziek die tot tranen toe ontroert? Bach componeerde zijn Matthäus Passion voor de viering van Goede Vrijdag. Deze liturgische context geeft ons, als uitvoerenden en toehoorders, te denken. “Wat gebéurt hier? “Laat u meevoeren met onze uitvoering en ontdek hoe tekst en muziek samen ongekende emotie, rust en verstilling oproepen. De tijd staat stil.

Ars Musica Concertkoor en Orkest

Uitvoerenden:
Martha Bosch, sopraan
Robert Kuizenga, countertenor
Edward Leach, tenor
Frans Fiselier, bas
Daniël Herman Mostert, Christus
Jan van Elsacker, Evangelist
Ars Musica Concertkoor
Ars Musica Orkest
Patrick van der Linden, dirigent

Meer informatie over de uitvoering van Matthäus Passion

 • Datum: Zaterdag 28 maart 2020
 • Tijd: 19.30 uur – 22.45 uur
 • Locatie: Grote of St. Michaelskerk te Oudewater
 • Toegang:   Rang 1: € 35
  Rang 2: € 29
  Rang 3: € 23
  Tot 18 jaar en voltijdstudenten € 10
 • Nog meer informatie: Ars Musica
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor AFGELAST WEGENS CORONA VIRUS — Matthäus Passion J.S. Bach in Oudewater

6e Groot Oudewaters Dictee

Het Groot Oudewaters Dictee is NIET afgelast! Een mooie creatieve oplossing is gevonden. Lees snel verder!

Het Groot Oudewaters Dictee vindt gewoon plaats. Rotaryclub Oudewater organiseert het 6e Groot Oudewaters Dictee op dezelfde datum, op dezelfde tijd, maar niet op dezelfde locatie.

Er is gezocht naar een oplossing om het dictee toch doorgang te laten vinden en die is er! Radio MidlandFM zendt het dictee uit met de voorleesster die het dictee al jaren voortreffelijk voorleest: Marga Smits. Vanuit uw eigen huis kunt u het dictee maken.

Nadat het dictee is voorgelezen verschijnt de tekst op Oudewater.net/nieuws en kan iedereen het zelf nakijken. Voor deze keer is het dan ook een individueel klassement; ieder voor zich.

Het voorlezen van het dictee start om 20:00 uur, dus zorg ervoor dat je ruim op tijd klaar zit met pen en papier bij de hand. De tekst staat in het teken van 75 jaar vrijheid.

6e Groot Oudewaters Dictee

Het dictee is geschreven door eerdere winnaars van het dictee, Franka Melis en Aad Kuiper, naar aanleiding van een tekst van Hans de Jong, kenner van het verzet in en rond Oudewater tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dictee is nagekeken door Jeroen van Heemskerk-Dücker en Johan de Boer, dictee- specialisten bij uitstek. Van Heemskerk-Dücker is de webbeheerder van dictees.nl. Wie de smaak van dictees te pakken heeft of krijgt of zich in deze tijd af en toe eens verveelt,  kan daar zijn of haar hart ophalen.

Rotaryclub Oudewater organiseert het  6e Groot Oudewaters Dictee gewoon op woensdag 22 april 2020.

Inschrijven hoeft niet en er hoeft dus ook geen inschrijfgeld betaald te worden. Een donatie is welkom, maar is geenszins verplicht. Alle donaties komen ten goede aan het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid binnen de gemeente Oudewater.

Maar doe wel mee! Voor deze keer is er alleen een individueel klassement; ieder voor zich en over de uitslag mag gecorrespondeerd worden; graag zelfs.

Facebookactie Groot Oudewaters Dictee

Sinds een paar weken werden er op: Je bent pas een Oudewaternaar als…..opgaven geplaatst die als voorbereiding konden dienen voor het maken van het Groot Oudewaters Dictee. Hopelijk heeft u daar nu voordeel bij!
U kunt nog aan deze actie deelnemen tot 17 april!

Meer informatie over het 6e Groot Oudewaters Dictee

 • Datum: woensdag 22 april 2020
 • Tijd: 20.00 uur
 • Locatie: Gewoon bij u thuis via Radio Midland FM op107.5 FM – RADIO VOOR OUDEWATER & OMGEVING! of via de website: Radio Midland FM
 • Deelname: Gratis
 • Aanmelden of vragen: Stuur een e-mail met je naam en adres naar grootoudewatersdictee@gmail.com, want we vinden het wel leuk als we weten wie er meedoet.
 • Doneren: Dat kan op: NL36 RABO 035 2342 013, t.n.v. St. Community Service Rotaryclub Oudewater, o.v.v. Groot Oudewaters Dictee 2020
Lees verder Reacties uitgeschakeld voor 6e Groot Oudewaters Dictee

Workshop signaleren van eenzaamheid

Op donderdag 27 februari organiseert de gemeente Oudewater een workshop over het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid:

“Wat kunnen we, met elkaar, doen om eenzaamheid te verminderen of voorkomen?”

Dit is een vervolg op een lezing over Eenzaamheid in november. Ook als u deze niet heeft gevolgd kunt u zich aanmelden voor de workshop.

De workshop vindt plaats in De Wulverhorst om 19.30 uur met inloop vanaf 19 uur.
U bent van harte welkom!

Meer over de Workshop signaleren van eenzaamheid

 • Datum: donderdag 27 februari 2020
 • Tijd: 19.30 uur met inloop vanaf 19 uur
 • Locatie: De Wulverhorst
 • Aanmelden kan door een mail te sturen naar bestuurssecretariaat@oudewater.nl

 

Lees verder Reacties uitgeschakeld voor Workshop signaleren van eenzaamheid