Opschoondag in Oudewater op 19 september 2020

Opgeruimd de lente in!

Op zaterdag 19 september 2020 is de 18e editie van de Landelijke Opschoondag. Dan steken tienduizenden Nederlanders de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak met buren, verenigingen, sportclubs, bedrijven, scholen, collega’s, etc.  Ook in Oudewater, Papekop, Snelrewaard en Hekendorp gaan inwoners samen aan de slag.

 Gezamenlijke acties

Tijdens de 18e editie van de Landelijke Opschoondag organiseren schoonmaakploegen gezamenlijke acties. Samen zwerfafval opruimen geeft een goed gevoel, versterkt de betrokkenheid in de buurt en zorgt voor een fijne schone woonomgeving.

Ondersteuning

De gemeente Oudewater ondersteunt inwoners die hun eigen wijk of straat willen opruimen met gratis materiaal zoals prikkers, afvalzakken, handschoenen en hesjes. Om buurtschoonmakers op 19 september een hart onder de riem te steken, trakteert de gemeente elke schoonmaakploeg op een taart of een fruitmand. Het verzamelde zwerfvuil wordt door de gemeente opgehaald.

Ook mee doen?

Doet u ook mee aan de Landelijke Opschoondag met uw buurt, sportclub, bedrijf? Meld uw actie aan via opschoondag@woerden.nl vóór 12 september.