50e schoolbrandweerwedstrijd

Dit jaar wordt op zaterdag 1 oktober voor de 50e keer de schoolbrandweerwedstrijd georganiseerd door de vrijwillige brandweer Oudewater.

Het idee voor een wedstrijd met brandweermateriaal is voor het eerst gehouden tijdens de feestweek in het kader van Oudewater 700 jaar stad. De eerste winnaar in 1965 was de Openbare Lager School. Sinds die tijd is de wedstrijd, behalve in 1966, ieder jaar gehouden. Vandaar dat nu voor de 50e keer de wedstrijd wordt gehouden.

Schoolkinderen uit groep 8, eventueel aangevuld vanuit groep 7 van de Oudewaterse basisscholen, krijgen tijdens vier praktijkavonden les om het aflegsysteem te leren.

De jury, die de scholen beoordeeld, bestaat uit brandweerlieden van de omliggende posten Haastrecht, Montfoort, Linschoten en Woerden. Dit om “partijdigheid” te voorkomen.

Om het jubileum te vieren pakt de VRU-brandweerpost Oudewater extra uit en worden er spuitspellen georganiseerd voor de kinderen van de toeschouwers.

De wedstrijden starten om 09.30 uur aan de Touwslag. Nadat de laatste ploeg zo rond 11.30 uur gespeeld heeft dan volgt er nog een demonstratie van de hoogwerker van de VRU-brandweerpost Woerden en het nieuwe hulpverleningsvoertuig van de VRU-brandweerpost Linschoten.

Na deze demonstraties zal burgemeester Pieter Verhoeve zo rond 12.30 uur de uitslag in gebouw Tjonkie bekend maken.

Speelschema

09.30 uur St. Jozefschool
09.55 uur OBS Goejanverwelle Hekendorp
10.20 uur Mariaschool
10.45 uur Immanuëlschool
11.10 uur Jenaplanschool Klavertje 4
Wees op tijd want we lopen soms iets in op het wedstrijdschema.

Meer informatie over 50e schoolbrandweerwedstrijd

  • Datum: zaterdag 1 oktober 2016
  • Aanvang: 9.30 uur
  • Locatie: Tjonkie, Touwslag in Oudewater
  • Meer informatie: op de Facebook pagina van Brandweer Oudewater.