750 Jaar Stad Oudewater: Opening jubileumfeest

Op vrijdag 10 oktober 2014 is de start van 750 Jaar Stad Oudewater. Een fantastisch jubileumfeest, waar nog vele jaren over gesproken gaat worden! Oudewater is sinds 1265 officieel een stad met stadsrechten, toegekend door Hendrik van Vianden, de bisschop van Utrecht. Dat betekende in de Middeleeuwen dat men het recht had op eigen bestuur, rechtspraak en verdediging. Met stadswallen en grachten en het recht om belasting en tol te heffen.

De Oudewaterse burgers, de Geelbuiken, gaan het 750 Jaar Stad Jubileumfeest Oudewater uitbundig vieren. Het grandioze openingsfeest in het centrum start op een spectaculaire manier, muzikaal omlijst en met een onvergetelijke show voor jong en oud. Op de volgende dag, zaterdag 11 oktober, is er een geweldige markt met oude ambachten.

750 Jaar Stad Oudewater. Vier dit met ons mee!

Het hele jaar 2015 staat in het teken van 750 Jaar Stad Oudewater. Tijdens het weekend van 10 en 11 oktober 2014 begint dit spektakel. De Nacht van de Geschiedenis, het jaarlijkse evenement dat al vijf keer zeer succesvol is georganiseerd en druk wordt bezocht, geeft het startsein voor dit jubileum. De volgende dag, op zaterdag 11 oktober, is er een markt met oude ambachten inclusief oude bedelaars te vinden in de gehele binnenstad. Dus zorg dat er duiten en schellingen op zak zijn, zodat die arme bedelaars ook wat kunnen kopen!

750 jaar Stad Oudewater biedt nog veel meer!

Natuurlijk zijn er ook proeverijen van de bakker, de brouwer, de palingroker en de kaasmaker. Alles omlijst met gezellige muziek in de binnenstad. Kom ook en maak er een gezellig uitstapje of weekend van in Oudewater!

Meer informatie over 750 Jaar Stad Oudewater

  • Datum: vrijdag 10 oktober en zaterdag 11 oktober 2014.
  • Locatie: Markt en directe omgeving Oudewater.
  • Toegang: gratis.