Allerzielen in het Licht

Allerzielen in ’t Licht, een open avond op het RK kerkhof in Oudewater. De begraafplaats is deze avond sfeervol verlicht. Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom op de Waardsedijk 211 om het graf van hun dierbaren te bezoeken. O.a. mooi verlicht zijn het monument voor de overleden kinderen ‘Geborgen in Gods Licht’ en ’de Engel’. Er is in de kapel een stilt ruimte met de mogelijkheid om een brief aan een geliefde overledene te schrijven. Deze kan men direct na het schrijven zelf buiten in het een vuurschaal verbranden of in de gedenkmuur achterlaten. Gedurende de avond worden alle brieven uit de gedenkmuur in het vuur verbrand. Dat kan symbolisch gezien worden als het laten opstijgen van de gebeden en geeft de mensen ook de zekerheid dat hun diepste gevoelens niet in verkeerde handen zullen vallen. Aan het einde van de avond worden de laatste brieven verbrand en wordt er een passende tekst gelezen.

Bloemen

Op een ander plaatsje kunnen bloembollen gepoot worden. Deze zullen in het voorjaar opkomen en prachtig gaan bloeien.

Ook dit jaar zal er weer een prachtige bloemenzuil ontstaan gedurende de avond.

Natuurlijk is het houten hart er weer om namen of korte teksten op te schrijven. Dit hart wordt later in de kapel gezet en het wordt volgend jaar overgeschilderd en opnieuw gebruikt. De namen en teksten gaan dus niet verloren en juist de namen van mensen die elders begraven of gecremeerd zijn, zullen op deze manier ook dichtbij blijven.

In de grote tent is koffie, thee, limonade en bisschopswijn. Daar kan men elkaar spreken en kunnen herinneringen aan onze dierbaren gedeeld worden.

Allerzielen in het Licht weer als vanouds

Vorig jaar werd in verband met corona Allerzielen in ’t Licht in aangepaste vorm georganiseerd.  Het is inmiddels een vertrouwde traditie geworden. Mocht er een situatie ontstaan ivm corona waardoor het niet op de geplande manier kan doorgaan, zullen we er weer het best mogelijke van maken.

Meer over Allerzielen

  • Datum: Dinsdag 2 november 2021
  • Tijd: vanaf 19.00 uur
  • Locatie: RK Begraafplaats, Waardsedijk 211