Bachdagen in Oudewater

De tweede dag, zaterdag 24 mei 2014, van de Bachdagen in Oudewater heeft ook een geweldig programma. Klassieke muziek op een toegankelijke en sprankelende manier op de mooiste historische locaties in Oudewater. Dat is de kern van de Bachdagen in Oudewater. Muzikaal theater, carillonmuziek, Bach bij candlelight, een masterclass, een meezingconcert en een meeslepend slotconcert.

Programma Bachdagen in Oudewater op 24 mei 2014

Masterclass orgel onder leiding van Gerben Mourik. Beleef deze masterclass en verrijk de kennis ervan.  Maximaal 7 studenten kunnen zich verder bekwamen onder leiding van de Stadsorganist. Van 09.00 – 12.00 uur in de St. Michaëlskerk. Gratis entree.

Bach op carillon met Stadsbeiaardier Gildas Delaporte. Preludium 14 uit Das Wohltemperierte Klavier, Sonate 1 BWV 1001, Koraal BWV 659, Prelidium en fuga BWV 998 bewerkt door Delaporte en Winsemius. 11.00 uur in de St. Michaëlskerk. Gratis entree.

Improvisatieconcert. Gerben Mourik improviseert op de stomme  film “De klokkenluider van de Notre Dame”. Gerben speelt op het befaamde Maarschalkerweerdorgel van 13.00 – 14.00 uur in de St. Franciscuskerk. Gratis entree.

Oudewater zingt Bach. Cessibon geeft een concert onder leiding van Monique van den Hoogen en het orkest van Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden.   Eerst Cantate 73 en daarna een deel uit cantate 147. In een scratch-event zingt het koor samen met de bezoekers dit overbekende koorwerk van Bach. Van 15.00 – 17.00 uur in de St. Franciscuskerk. Entree € 5,- per persoon. Kaarten zijn te verkrijgen bij aanvang van de uitvoering in de kerk. Om 15.00 uur is er eerst een openbare repetitie en om 16.15 uur begint het concert.

Slotconcert “Jeugd en Ouderdom”. Met medewerking van koren en orkest van Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden en Arjen J.A. Uitbeijerse. Bach – BWV 71 “Gott is mein Kõnig”,  Händel – HWV “The Lord is my light”, Schubert – D.714 “Gesang der Geister”, Schubert “Gott ist mein Hirt”, Frank: Duetten en van Vaughan Williams “The Old Hundreth”.  Dit concert is van  20.15 uur tot 22.00 uur in de St. Michaëlskerk. Entree € 16,- voor volwassenen en € 5,- voor jongeren t/m 18 jaar. Kaarten verkrijgbaar bij de aanvang van de uitvoering bij de kerk.

Meer informatie over de Bachdagen in Oudewater

Voor deze evenementen geldt gratis entree, tenzij anders is vermeld.  Kaarten zijn te verkrijgen  bij de aanvang van de concerten bij de desbetreffende locatie. En ook online te reserveren en te bestellen op www.klassiekemuziek.nl/bachdagen-oudewater