Bachdagen in Oudewater

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei 2014 vinden de Bachdagen in Oudewater plaats. Voor Bachliefhebbers een uitgebreid en herkenbaar programma. Voor mensen die de muziek van Bach minder kennen,  gaat een wereld open! Klassieke muziek op een toegankelijke en sprankelende manier op de mooiste historische locaties in Oudewater. Dat is de kern van de Bachdagen in Oudewater. Muzikaal theater, carillonmuziek, Bach bij candlelight, een masterclass, een meezingconcert en een meeslepend slotconcert.

Programma Bachdagen in Oudewater op 23 mei 2014

Muzikaal theater rond “De Zilveren Bruiloft van Bach”. Educatieve voorstelling voor de groepen 8 van de Oudewaterse basisscholen.  Ouders, opa’s, oma’s, andere familieleden en belangstellenden zijn hartelijk welkom op deze gratis voorstelling. Van 13.15 – 14.00 uur in de St. Franciscuskerk. Gratis entree.

Lunchconcert.  “Bach als inspiratiebron”.  Door het Reger Strijktrio met Cor Coppoolse (Cello), Isaac Poels (Altviool), Irene Bossier (Viool). Zij spelen werken van Reger,  Bach,  Beethoven, Krenek, en anderen. Van 12.30 – 13.15 uur in de Oud-Katholieke Kerk. Gratis entree.

“Bachborrel”. Boudewijn Zwart speelt carillonmuziek op zijn mobiele carillon op de Markt. Van 16.00 – 18.30 uur.

Bach bij candlelight. Holland Consort zingt het motet BWV 229 “Komm, Jesu, Komm”. Het Quartetto Narrazione speelt werken van werken van D. Buxthehude- Cantate  “Lobe den Herrn, van A. Vivaldi – Gloria in D-dur RV 589 “Domine Deus”, van A. Correlli – Trisonate nr. 4, F-dur (adagio-allegro-adagio-allegro) en van J.S. Bach – Aria uit cantate BWV 186, 3 Inventionen+ aria uit cantate BWV 36.  Arjen Verhage-Theorbe (luit), Nicole Fiselier (Sopraan), Sanne de Graaf (Cello) en Marit Vliegenthart (Viool). Van 21.00 – 22.15 uur in het Stadhuis.  Entree € 13,–.

Meer informatie over Bachdagen in Oudewater

De tweede Bachdag vindt de volgende dag plaats, 24 mei 2014. Kijk op deze evenementenkalender op 24 mei voor het volledige programma van die dag.

Voor deze dag  23 mei 2014 geldt gratis entree voor het Lunchconcert en het Muzikaal Theater.  Voor Bach bij candlelight is het entree € 13,– per persoon.  Kaarten zijn te verkrijgen  bij de aanvang van de uitvoering bij de desbetreffende locatie. Ook te reserveren en te bestellen online via www.klassiekemuziek.nl/bachdagen-oudewater