Bijzonder concert in Grote of Sint Michaëlskerk

Op zaterdagmiddag 18 juni is er een bijzonder concert in de Grote of Sint Michaëlskerk.

Stadsorganist Gerben Mourik en sopraan Anneke van der Hoek brengen met de blokfluitiste Magda de Jong een programma dat een tweeluik vormt. Enerzijds wereldse muziek uit de barok rond de mythologische figuur Phylis van Georg Frideric Handel, aangevuld door een jolig Rondo en poëtische Romance van de hedendaagse Dordrechtse componist Arie J. Keijzer.
Anderzijds muziek ‘voor de kerk’ met als hoofdschotel een cantate van de Duitse componist Helmut Bornefeld voor sopraan, blokfluit en orgel rond Psalm 23. Deze herderspsalm inspireerde tot moderne maar toch aansprekende muziek, aangezien Bornefeld een bekend Duits koraalthema consequent terug laat komen. Psalm 9  voor blokfluitsolo van de Utrechtse musicus Jacob van Eyck en een Aria voor alle medewerkenden van de Italiaanse componist Caccini vormen samen met een orgelsolo de afronding van dit veelzijdige programma. De toegang voor dit concert is gratis, wel is er een collecte. De aanvangstijd is 15.00 uur.

Magda de Jong studeerde blokfluit aan het Rotterdams Conservatorium. Ze heeft een succesvolle lespraktijk in Gouda . Daarnaast speelt ze in Duo Passionate, De Goudse Greep  en het orkest van Ars Musica.

De sopraan Anneke van der Hoek studeerde zang bij Hanneke Kaasschieter en rondde dit in 1998 af met een Staatsexamen B. Ze treedt regelmatig op als soliste in diverse oratoria en cantates van o.a. Bach, Mozart, Buxtehude, Messe Solennelle van Rossini en Oratorio de Noël van Saint-Saëns. Ze zingt ook bij Vocaal Ensemble MUSA o.l.v. Peter Dijkstra.  Ze heeft les van Joost van der Linden en staat daarnaast met veel plezier voor de klas op een basisschool.

Gerben Mourik is vanaf 2006 organist van de Grote kerk in Oudewater. Hij heeft een grote interesse in Nederlandse orgelmuziek, dat resulteerde in verschillende cd-projecten.

Kom genieten van dit bijzonder concert in de Grote of Sint Michaëlskerk.

Meer informatie over dit bijzonder concert

  • Datum: zaterdag  18 juni  2016
  • Aanvang: 15.00 uur.
  • Locatie: St. Michaëlskerk.
  • Toegang: gratis.
  • Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.