Boerencantate van J.S. Bach o.l.v. Miranda van der Sterre

De uitvoering van de Boerencantate van J.S. Bach: ‘Mer hahn en neue Oberkeet (BWV 212 – tekst C.F. Henrici) door het Holland Consort in de Pastorietuin van de Oud-Katholieke Kerk te Oudewater onder leiding van Miranda van der Sterre.

De Boerencantate is een wereldlijke cantate, een vrolijk spel met veel dansmuziek. Geschreven voor een feestelijke gebeurtenis met ondeugende teksten in Saksisch dialect. Een boer en boerin roddelen over de belastingontvanger, een verliefd boerenstel prijst hun baas en de alcohol vloeit rijkelijk.

Naast de bekende kerkelijke cantates van J.S. Bach wil het Holland Consort ook de cantates laten horen waarin Bach’s gevoel voor humor naar voren komt, zijn perfect en prachtig gecomponeerde contrapunt melodieën in een ‘mini opera’ setting.

De uitvoering van de cantate zal door ‘Holland Consort’ worden verzorgd met de volgende musici:
Sopraan: Petra van Veen
Bas: Berend Eijkhout
Klavecimbel:  Bas de Vroome
Contrabas: Bas Vliegenthart
Viool: Babette van de Berg
Viool: Marit Vliegenthart
Altviool: n.n.b.
Fluit: Ilse Hoeve
Hoorn: José Olsthoorn

Speciaal voor het organiseren van cantate-bijeenkomsten in Oudewater, zoals deze op 2 september a.s., is een werkgroep opgericht onder de naam ‘Cantamus’. Een volgende cantate-uitvoering is in voorbereiding en staat gepland voor voorjaar 2018.

Meer over de Boerencantate van J.S. Bach o.l.v. Miranda van der Sterre

  • Datum: zaterdag 2 september 2017.
  • Aanvang: 15.00 uur.
  • Locatie: Pastorietuin van de Oudkatholieke Kerk, Leeuweringerstraat 14  in Oudewater (bij slecht weer vindt de uitvoering plaats in de Oudkatholieke Kerk).
  • Toegang: €10,-  tot 18 jaar gratis
  • Kaarten zijn vanaf twee weken voor datum uitvoering te verkrijgen bij The Read Shop en de Emté te Oudewater en bij aanvang in de Pastorietuin. Tevens kunnen kaarten worden besteld via info@kijkopmuziek.nl.