Opening buitenexpositie van schilderijen van Gerard David

In het kader van Oudewater 750 jaar stad wordt een prachtige buitenexpositie van schilderijen van Gerard David georganiseerd. Vanaf 28 november is deze expositie te zien. Schilder Gerard David werd omstreeks 1455 in Oudewater geboren. Hij verliet al snel onze stad als jonge schildersgezel naar Haarlem. Later vertrok hij  naar Brugge en werd daar meester-schilder. Hij overleed in 1523. Hij is een zeer productief schilder geweest. Als bijdrage voor dit feestjaar zijn, op ware grootte, fotografische replica’s gemaakt van verschillende schilderijen. Wandelend door de stad zijn deze mooie replica’s te bekijken. Een boekje is te verkrijgen bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP).

Door de welwillendheid van verschillende musea en kunstcollectie bezitters is het mogelijk geweest om deze buitenexpositie van schilderijen van Gerard David mogelijk te maken.

Opening van de buitenexpositie van schilderijen van Gerard David

Op vrijdagavond 28 november 2014  om 20.00 uur vindt de opening plaats van deze buitenexpositie in de St. Franciscuskerk aan de Kapellestraat in Oudewater.