Candlelight concert in stadhuis Oudewater

Candlelight concert met Holland Consort in samenwerking met het Dudok Kwartet. Holland Consort was één van de koren die tijdens de Bachdagen Oudewater in 2014 heeft opgetreden.

Zo dicht bij Allerzielen, waar tegenwoordig veel aandacht voor is, wordt een sfeervol programma gebracht met voornamelijk Engelse Renaissance muziek. Het bekende: funeral music for Queen Mary van Purcell kan in dit programma niet ontbreken. Ook is er een parallel met het Keltische feest Samhain. Dit wordt gevierd in de nacht van 31 oktober op 1 november (dit klopt niet helemaal i.v.m. met het gebruik van een maandkalender i.p.v. een maankalender). Het oude jaar werd begraven en een nieuw jaar ‘staat op uit het graf’. Een sfeer van donker naar licht. Vele stukken zullen a capella worden gezongen.

Holland Consort onder leiding van Miranda van der Sterre, wordt op deze avond ook met enkele stukken begeleid door het Dudok Kwartet, met Judith van Driel en Marleen Wester op viool, Lotte de Vries op viola en David Faber op cello. Ook het Dudok Kwartet zal in de trant van het Candlelight concert, een aantrekkelijk programma samenstellen.

Met waarlijke kaarsenkandelaren wordt dit weer een feest der herkenning.

Meer informatie over het Candlelight concert in stadhuis Oudewater

  • Datum: zaterdag 31 oktober 2015
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Locatie: Stadhuis Oudewater, Visbrug 1 te Oudewater
  • Kaartverkoop: The Read Shop in Oudewater en Supermarkt Emté aan het Joostenplein
  • Toegang: € 15,- per persoon, € 7,- voor jongeren tot 18 jaar