Compositie voor beiaard “Miroir dans de vieilles eaux” – “Spiegel in de oude wateren”

Een speciale compositie voor beiaard is geschreven door Gildas Delaporte in opdracht van het bestuur van de Stichting Mooyman-MARTENS. Dit alles in het kader van het feit dat Oudewater 750 jaar geleden stadsrechten heeft gekregen.  Het bestuur biedt de bevolking van Oudewater deze compositie aan in dit jubileumjaar.

De toren met het carillon, als markant punt van Oudewater,  doet mee in de festiviteiten met een compositie voor beiaard (Gildas Delaporte), 2 trompetten (Raimond Vievermanns en Ruud Visser), trombone (Mark Boonstra), harp (Astrid Haring) en horn (Peter Hoeben).

Op zaterdag 4 juli 2015  om 12.00 uur zal deze compositie ten gehore gebracht worden. Het is een uitvoering van ongeveer 20 minuten en wordt uitgevoerd door musici uit het “Orkest van Zuid Nederland”.  De harpiste speelt regelmatig samen met orkesten en ensembles. De blazers staan in de toren en de harp speelt op het kerkplein.

Kom ook luisteren naar deze vrolijke muziek in dit jubileumjaar!

De Grote- of St. Michaëlskerk is op deze dag voor bezichtiging geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is de expositie van Anneke Kaai van haar schilderijenserie ‘Het Credo’ op deze dag te bezichtgen. Deze expositie loopt van 24 juni tot 1 augustus 2015 tijdens de openingsuren van het kerkgebouw.

Meer informatie over deze speciale compositie voor beiaard