Concert met Jan Lenselink en André van Vliet

Een concert met Jan Lenselink op de vleugel en André van Vliet op het koororgel op zaterdag 15 juli in de Grote of Sint Michaëlskerk. Tevens is het een CD-presentatie van  ‘New Collection’.

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald.
Ondertussen bleven zijn activiteiten niet onopgemerkt en inmiddels reist hij wekelijks het land door als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij in veel belangrijke orgelseries in Nederland, maar ook daar buiten, speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums.

Jan Lenselink werd geboren in Zwolle en bracht zijn kinderjaren door naast de kerk, waar zijn opa koster was. Zodoende groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn interesse in de muziek al vroeg gewekt. Met zijn vader bezocht hij de orgelconcerten op het wereldberoemde Schnitger-orgel van de Zwolse St. Michaëlskerk en hoorde hij beroemde organisten zoals Feike Asma, Piet van Egmond en vele anderen. Jan studeerde aan het Zwols conservatorium de vakken orgel, piano en lichte muziek. Met zijn vader bezocht hij de orgelconcerten op het wereldberoemde Schnitger-orgel van de Zwolse St. Michaëlskerk en hoorde hij beroemde organisten zoals Feike Asma, Piet van Egmond en vele anderen. Jan studeerde aan het Zwols conservatorium de vakken orgel, piano en lichte muziek.Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft hij privéles op piano en keyboard in Emmen. Jan Lenselink treedt regelmatig op in radio en tv programma’s en heeft meegewerkt aan vele opnames op grammofoonplaat en cd. Zijn improvisatietalent zowel licht als klassiek wordt door velen gewaardeerd, waardoor hij concerten gaf met bekende musici als Marco Bakker, Ernst Daniël Schmidt, Henk Poort, Thijs van Leer, Gail Gilmore, Liesbeth List, Louis van Dijk en vele anderen.Jan is ook in het buitenland geen onbekende en maakte zijn opwachting in vele landen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten.

Meer over Concert met Jan Lenselink en André van Vliet

  • Datum: zaterdag 15 juli 2017.
  • Aanvang: 15.00 tot 15.45 uur.
  • Locatie: Grote- of Sint Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1 te Oudewater.
  • Toegang: vrije gift in het offerblok.