Cursus over stamboomonderzoek

In de cursus over stamboomonderzoek leer je alles op het gebied van genealogisch onderzoek. Vragen als: Wie waren mijn voorouders en waar komen ze vandaan? Wat deden ze en hoe leefden ze? Waar liggen mijn oorspronkelijke wortels? Genealogie is een spannende bezigheid: hoe meer je ontdekt, hoe boeiender het wordt. Maar hoe en waar begin je? En wat is er al bekend? In deze cursus maak je kennis met de primaire bronnen als de burgerlijke stand, het bevolkingsregister en de doop-, trouw- en begraafboeken. Wat zijn archieven en waar zijn die te vinden? Welke notatie is handig en hoe moeten gegevens geordend worden?

Hoe gaat het eraan toe in de cursus over stamboomonderzoek?

In vier avonden en een excursie op een zaterdag  wordt er kennis gemaakt met alles wat komt kijken bij stamboomonderzoek. De excursie is naar het verenigingscentrum van de Nederlandse Genealogische Vereniging in Weesp. Tijdens de cursus, geschikt voor beginners op dit gebied, wordt gebruik gemaakt van internet (er is WIFI in de lesruimte). De reis- en vertrektijden voor de excursie worden op de cursusavonden besproken.

Georganiseerd door het Cultuurhuis Oudewater

Het Cultuurhuis Oudewater organiseert veel cursussen en workshops. En zo ook deze inspirerende cursus. Raadpleeg  regelmatig de evenementenkalender van deze website, maar kijk ook op de site van het Cultuurhuis Oudewater of  Volksuniversiteit Het Groene Hart.

Meer informatie over de cursus over stamboomonderzoek

  • Datum: maandag 19 januari t/m 16 februari 2015.
  • Docente: Mevrouw P.M. (Nettie) Stoppelenburg
  • Elke maandag in 4 achtereenvolgende weken. Elke les is 2 uur en een excursie op zaterdag. Data zijn 19 en 26 januari, 2 en 9 februari en zaterdagmiddag 14 februari 2015.
  • Locatie: Cultuurhuis Oudewater.
  • Kosten: € 77,– per persoon
  • Aanmelden via www.cultuurhuisoudewater.nl of www.vuhetgroenehart.nl.
  • Mee te brengen door de cursist: een eigen laptop.