De Golem in film, muziek en vertelling

Een prachtige multimediale voorstelling wordt gepresenteerd door trio Wilde Eend op zaterdag 12 november om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk in Oudewater.
Een bijzondere mix van zwijgende film, live muziek en verteltheater. Een uitvoering die u niet mag missen!

Bijzondere voorstelling De Golem

De eeuwenoude legende van De Golem handelt over de reus van klei die tot leven wordt gewekt om de Joden in het getto van Praag te beschermen tegen hun vijand. Dit Joodse verhaal inspireerde schrijvers zoals Mary Shelly (Frankenstein) en Isaac Asimov (Ik, Robot) voor hun wereldberoemde romans. In 1920 maakte de Duitse cineast Paul Wegener een verfilming van de Golem. Ook in deze klassiek geworden film gaat het over hoop en wanhoop. Over helden en angsthazen, monsters en menselijkheid. De Golem is een sterk verhaal met een actuele betekenis.

Verteller en muzikant Gottfrid van Eck bewerkte het verhaal en de film en maakte op basis daarvan een theatrale uitvoering. Hij kruipt in de huid van filmexplicateur, hetgeen wil zeggen dat de acteur die zo’n eeuw geleden de stomme films van dialogen, geluiden en commentaar voorzag.

Trio Wilde Eend speelt in deze voorstelling klezmer- en Balkanmuziek, composities van Ernest Bloch en John Zom, aangevuld met spannende improvisaties.

Bezetting: Gottfrid van Eck (verteller en klarinetten), Michiel Ockeloen (accordeon en percussie), Tessa Zoutendijk (viool en effecten) , theatermaker en regisseur Kees van der Zwaard (script- en speladvies).

Meer informatie  over De Golem in film, muziek en vertelling

  • Datum: Zaterdag 12 november 2016.
  • Tijd: 20.00 uur.
  • Locatie: Ontmoetingskerk in Oudewater
  • Entree: € 10,– per persoon. Kinderen tot 18 jaar € 6,–.
  • Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  • Speelduur: 75 minuten (zonder pauze)
  • Voor kaarten en meer info kijk op www.wilde-eendproducties.nl.