Dubbelconcert Gouwe Hart Orkest in Oudewater

Er wordt een Dubbelconcert in Oudewater gegeven door het Gouwe Hart Orkest  om de eerste verjaardag van dit fantastische orkest te vieren. Dit orkest, waarin professionele spelers en vergevorderde amateurs samenspelen,  heeft inmiddels twee projecten succesvol afgerond. Het werd in oktober 2013 opgericht met als doel om klassieke muziek toegankelijker te maken voor een groter publiek.

Voor de uitvoering op donderdag 18 december 2014 is gekozen voor het bekende Dubbelconcert voor twee violen van Johann Sebastiaan Bach. Naast Bach staat het kerstconcert van Torelli ook op het programma met verder nog Telemann, Avison en Elgar.

Nog niet bekend met deze muziek? Dan is dit dé gelegenheid om te ontdekken dat Bach speels, opgetogen, maar ook hemels kan zijn. Twee getalenteerde Goudse violistes, Annemarie van Prooijen en Jorinde van den Thillart, zullen samen het allermooiste ten gehore brengen waar de viool toe in staat is. Daarnaast zingt sopraan Persphone Abbot een kerstcantate van Alessandro Scarlatti en Hil Danin speelt de beroemde clavecimbelsonates van Domenico Scarlatti. Kortom: een gevarieerd kerstconcert voor iedereen!

Meer informatie over het Dubbelconcert Gouwe Hart Orkest in Oudewater

  • Datum: donderdag 18 december 2014.
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: Oud-Katholieke kerk, Leeuweringenstraat in Oudewater
  • Prijs: € 9,– per persoon. Kinderen tot 14 jaar gratis.
  • Reserveren toegangskaarten: via het e-mailadres: gouwehartorkest@gmail.com.