Exposities ‘Oudewater door de eeuwen heen’ & ‘De ijzeren eeuw’

Ook dit seizoen zijn er twee mooie exposities te zien in het Stadsmuseum van Oudewater. Het museum bevindt zich op de zolder van het prachtige stadhuis aan de Visbrug.

Oudewater door de eeuwen heen

Deze expositie vertelt het verhaal van de geschiedenis van Oudewater. Vanaf de eerste sporen van bewoning via de middeleeuwen naar de periode van het beleg, de moord en de verwoesting en de wederopbouw tot en met Oudewater in oorlogstijd. Veel voorwerpen ter ondersteuning van deze expositie, zoals archeologische vondsten in Oudewater, documenten en prenten, schilderijen van Oudewaterse schilders, en diverse gebruiksvoorwerpen.

De ijzeren eeuw

Deze expositie vertelt over de industriële ontwikkelingen in Oudewater. Na het slechten van de wallen aan het einde van de 19e eeuw begint in Oudewater een industriële ontwikkeling. De moderne tijd breekt aan. Er komt waterleiding en ook een gasfabriek. Er zijn scheepswerven en wasserijen. Er is een olieslagerij (de koekenfabriek), de machinefabriek, de houtzagerij, de wagenmakerij, de veevoederfabriek en de melkfabriek…… En dan niet te vergeten was de industrie rond tabak en rond hennep…..

Beide exposities zijn zeker de moeite waard!  Kom ook en verrijk uw kennis over Oudewater. Neem daarnaast nog even een drankje op een gezellig terrasje of drink een kopje thee of koffie in een van de vele horeca gelegenheden. In ieder geval van harte welkom!

Meer informatie over de exposities in het Stadsmuseum

  • Datum: zondag 10 september 2017.
  • Locatie: Stadsmuseum in het stadhuis, Visbrug.
  • Open: van 14.00 tot 17.00 uur.
  • Toegang: Gratis.
  • Het stadhuis is helaas niet goed toegankelijk voor rolstoelen (geen lift aanwezig).