Grachtenconcert

Op 18 april vindt vanaf 19.00 uur het Grachtenconcert plaats. Een muzikale avond met spetterende optredens voor jong en oud op verschillende locaties langs de grote Gracht en in de haven van Oudewater. De artiesten spelen en zingen voor ieder wat wils.
Op diverse locaties kan, genietend van een hapje en een drankje, heerlijk geluisterd, gekeken en meegezongen worden langs de waterkant in een feeërieke, sfeervolle omgeving. De route leidt langs zeven podia met een zeer gevarieerd aanbod van twee bands en/of artiesten per locatie.

Maar om al helemaal in de sfeer te komen bent u al vanaf 16.00 uur op de Markt van harte welkom. Op deze sfeervolle locatie kunt u dan al genieten van de eerste klanken, die ten gehore worden gebacht door The Busquito’s.

Programma per locatie

Windfall & de Klaverband

Locatie: Stadskantoor (1)

Windfall werd in 1977 opgericht in Oudewater. Tijdens de opening van Oudewater 750 kon het Goud van Oud-repertoire van Windfall beluisterd worden. Tijdens het Grachtenconcert laat Windfall je genieten van het beste uit hun countryrepertoire.
In 1991 zorgden ouders voor een muzikale bijdrage aan de eindviering van het schooljaar van Klavertje Vier. Het resultaat mocht er zijn! Volgens de overlevering ging men uit z’n dak. Met muziek uit de 70’er en 80’er jaren en hedendaagse nummers is de Klaverband een prima recept voor een vrolijke avond.

Ricciotti ensemble & Bigband JustUs

Locatie: Boomgaard Rozenburg aan de Nieuwe Singel (2)

JustUs combineert de beste elementen van een volledige bigband met het meer intieme karakter van een combo. Naast enkele swingende klassiekers brengt JustUs vooral veel jazz-funk, melodieuze pop en latin jazz.
Het Ricciotti ensemble bestaat uit veertig jonge musici. Symfonische muziek moet overal kunnen klinken en iedereen moet ermee in aanraking kunnen komen, vinden de musici. Het orkest gaat voor directe interactie met het publiek.

Onderling Sterk & Tegenwind

Locatie: Zuid-Linschoterpoort (3)

Onderling Sterk is de vereniging in Oudewater voor mensen met een verstandelijke beperking. Met een deel van de leden en begeleiders treden ze op tijdens het Grachtenconcert. Met zang en djembé ontstaat een interactief optreden.
Tegenwind is een twintigkoppig orkest dat avontuurlijke blaasmuziek speelt. Een uitbundig, bijna circusachtig stuk wordt afgewisseld met een ingetogen pareltje of een onweerstaanbaar dansnummer.

Cessibon, New Creation & De Kaapstander

Locatie: Amsterdamse Veer (4)

Cessibon is een verbastering van C’est si bon – het is zo goed. Het bruisende en zeer actieve projectkoor is een begrip in Oudewater. Plezier voor koor én publiek staan voorop. Het koor staat onder enthousiaste leiding van Monique van den Hoogen. Haar grootste passie is mensen te laten zingen. Kom ook genieten! New Creation bestaat dit jaar 25 jaar en brengt met 30 enthousiaste leden een breed repertoire van o.a. negro spirituals, gospel en worship songs. 40 enthousiaste zangers en zangeressen, afkomstig uit Oudewater en omgeving vormen de Kaapstanders. Ze zingen shanties en seasongs. Thema’s zijn het zware leven aan boord, heimwee, vrouwen, avonturen en drank.

Popkoor L!ve i.s.m. Oudewater zingt

Locatie: Donkere Gaard (5)

Oudewater viert feest en Popkoor L!VE uit Lopik is er trots op dit muzikale jubileumfeest van de buren mee te mogen vieren. Het koor brengt een gevarieerd en spetterend programma met grote hits van onder andere Lorde, Queen, John Mayer, Aretha Franklin en Robin Thicke. Daarnaast zal Popkoor L!VE iedereen uitdagen tot meezingen!
Met tussendoor optredens van muzikale talenten van eigen bodem swingt iedereen op de Donkere Gaard gegarandeerd mee!

Onderstebovenbinnenstebuiten, The Busquito’s & The Oldtimers

Locatie: Markt (6)

Lieve (piano), Len (zang), Cas (drums) en Noa (zang & gitaar) vormen een jonge band met ambities en een verrassend repertoire. Maar bovenal: binnenstebuiten van muziek en ondersteboven van het maken daarvan!
The Busquito’s spelen een aanstekelijke mix van virtuoze swingende muziek met wervelend en vrolijk entertainment!
Wanneer je The Oldtimers hoort en ziet spelen, zul je ongetwijfeld onder de indruk raken van het plezier dat van deze krasse knarren uitgaat. Hun repertoire bestaat uit louter gezellige, sfeervolle liedjes en songs, die ons allemaal weer raken en in vervoering brengen. Scherpe vocalen en een typische Oldtimers uitvoering bepalen de ontspannen sfeer waarin het geheel zich afspeelt.

DJ’s Theis’n ft. Sarah Fall & Minor Major

Locatie: Visbrug (7)

Na de spectaculaire opening van Oudewater 750 is Theis’n terug met zangeres Sarah Fall. Samen brengen ze Electro en Progressive House naar de Oudewaterse Visbrug!
Minor Major, een nieuw DJ-duo met roots in Oudewater staat klaar om grote stappen te gaan maken. Door een energieke performance en een onuitputtelijke passie voor house muziek heeft ieder optreden de potentie om een feest op zich te worden! Voor het Grachtenconcert staat al een aantal eigen tracks en remixen klaar om door de speakers te knallen!

Meer informatie over het Grachtenconcert

  • Datum: zaterdag 18 april 2015.
  • Tijd: 19.00 – 23.00 uur.
  • Locatie: Zie plattegrond hiernaast.
  • Entree: Gratis.
  • Georganiseerd door Stichting Oudewater 750 jaar Stad.