Grachtenvaert Oudewater

Is er een mooiere manier denkbaar dan Oudewater ontdekken vanaf het water? Maak kennis met de rijke historie en de monumentale panden van Oudewater, al varende door de grachten van het historische stadje en over de Hollandsche IJssel. Per fluisterboot ‘de Geelbuik’ en met een gids aan boord is het vanaf het water genieten van historie en cultureel erfgoed en verwonderen over al het moois dat Oudewater te bieden heeft. De gidsen en schippers die als vrijwilliger de Grachtenvaert bemannen hebben allen hun kleinvaarbewijs behaald en zijn zeer gedreven om hun stad te laten zien vanaf het water.

Geniet van een Grachtenvaert door Oudewater

De Grachtenvaert vertrekt vanaf de kade tegenover het TIP-kantoor. In 2018 vaart de Grachtenvaert van 1 april t/m 31 mei op zaterdag en zondag. Van 1 t/m 30 juni op vrijdag t/m zondag, van 1 juli t/m 31 augustus op woensdag t/m zondag  en van 1 september t/m 31 oktober op vrijdag t/m zondag.

Meer informatie over Grachtenvaert Oudewater

  • Datum: vrijdag 6 juli 2018
  • Aanvang: de exacte vaartijden zijn te vinden op de website van Grachtenvaert Oudewater.
  • Duur: ongeveer 45 minuten.
  • Vaarseizoen: van 1 april t/m 31 oktober 2018.
  • Inlichtingen en kaartverkoop: Toeristisch Informatie Punt Oudewater, Leeuweringerstraat 10, 3421 AC Oudewater, (0348) 561628.
    Of online reserveren via de website Grachtenvaert Oudewater.
  • Kosten: € 6,00 per persoon vanaf 10 jaar.
    Kinderen 4 t/m 9 jaar € 3,00 per kind en kinderen van 0 – 3 jaar gratis.