Hans 70 Steel Party – The Steel Meeting Revisited One More Time

Een reünie van toonaangevende musici uit de afgelopen jaren met  top Nederlandse en internationale Steelguitaristen in Oudewater. Op zaterdag 10 juni zal De Klepper in Oudewater weer het podium zijn van de nationale en internationale talenten op de Steelguitar. Het zal een eenmalige concertdag zijn in vervolg op de succesvolle reeks van 13 jaarlijkse events in de jaren ’80. Bekende namen uit de steelguitarwereld, die destijds hebben opgetreden, zullen weer een optreden verzorgen. De bezoekers van de dag, onder de titel ‘The Steel Meeting Revisited One More Time’ zullen kunnen genieten van optredens van Jan Visser, Jan van Elk, The United Steels of Europe (Koos Biel, Nils Tuxen, Mark Horn, Lionel Wendling), Henk Braaksma, Johan Jansen, Ad Kersten, Ron Coradi, Lionel Wendling & Muriel Calmel en natuurlijk Hans de Jong.

De steelguitar is een instrument dat met name bekend is uit de countrymusic, maar tegenwoordig zeer vaak wordt gebruikt in vele andere muziekstijlen. De huidige veel voorkomende zogenoemde pedal-steel is een vervolg op de zeer bekende Hawaï guitar, ook wel genoemd als lapsteel. Al deze varianten zijn veelvuldig te horen op de hits van vele eigentijdse artiesten uit de gehele wereld. De dag is een ode aan dit bijzondere muziekinstrument en wil daarmee bijdragen aan de bekendheid en de breedheid van toepassingen.

Hans de Jong, zelf een enthousiast en gerenommeerd steelguitarist met ruime ervaring op de bühne en in de opnamestudio’s in de gehele wereld, kan worden gezien als een belangrijke stimulator van de muziek en de steelguitar. In de jaren ’80 heeft hij op succesvolle wijze met de steelguitarmeetings in Oudewater ook de verbanden met grote events in de USA en de United Kingdom weten te leggen. Hij speelde jaren inde formatie ‘Windfall’ uit Oudewater en in diverse andere nationaal en internationaal bekende bands. In de studio’s maakte hij opnames voor zijn bekende CD’s als ‘Steel Along with Hans de Jong’, ‘Slide Puzzle’, A Different Approach’ en To My Back Pages’ die ook in het buitenland furore maakten. Hans de Jong is opgenomen in de ‘European Steelguitar Hall of Fame’, ruimschoots verdiende plek in de muziekwereld.

Meer over Hans 70 Steel Party – The Steel Meeting Revisited One More Time

  • Datum: zaterdag 10 juni 2017.
  • Aanvang: 10.00 uur, zaal open vanaf 9.00 uur.
  • Locatie: De Klepper, Kapellestraat 1-3 in Oudewater.
  • Toegang: € 15,00 per persoon.
  • Reserveren: via hans70steelparty@hotmail.com, kaarten voor 11.00 uur af te halen bij de kassa.