Havendagen 2016 in Oudewater

Op 16, 17 en 18 september organiseert de Stichting Nautisch Oudewater de Havendagen 2016 in Oudewater. Een gevarieerd programma op elk van de dagen met muziek en diverse activiteiten, zoals het Garageboxenfestival, Shantykoren, marktkramen en overige activiteiten op en rond het water. De gezellige sfeer van de vorige Havendagen zullen ook dit jaar weer volkomen tot hun recht komen!

Programma zaterdag 17 september

De zaterdag staat in het teken van nautische gezelligheid voor jong en oud! Laat je schminken als echte schipper, leer rieten manden vlechten, vaar met een radiografisch bestuurbare boot, geniet van een heerlijke gerookte paling en geef je ogen en oren de kost tijdens optredens van verschillende shantykoren, bands en ander talent. Bekijk hieronder het volledige zaterdag programma.

12:00 Opening Havendag

Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom op de Noord-IJsselkade. Bij verschillende marktkramen langs de IJssel is (nautische) koopwaar te bekijken en te koop. Voor de kids zijn er verschillende activiteiten op en rond het water georganiseerd. Doe een kopje koffie of glaasje fris op het geïnitieerde terras en geniet van de gezelligheid. Rondom de Hervormde kerk aan de Noord-IJsselkade zal hét shantykoor van Oudewater, De Kaapstander, deze dag officieel openen. Daarnaast zullen maar liefst acht andere shantykoren optredens verzorgen op de Romeijnbrug en op de hoek van het Arminiusplein. Kijk hier voor alle shantykoren, tijden en locaties.

13:00 Schminken voor de kids

Van 13.00 tot 17.00 uur is er voor de kinderen de mogelijkheid om zich te laten schminken tot stoere piraat, schipper of zeemeermin.

14:00 & 16:30 Theatervoorstelling podium grote loods

Klik hier voor meer informatie.

18:30 Badeendenrace

Omstreeks 18.30 uur zal dit ware spektakel plaatsvinden in de IJssel voor Rederij De Vrijheid. Met een grote baggermolen worden 750 gekleurde badeendjes te water gelaten. Een sterke motorboot zal het water waar de eendjes in zwemmen een bepaalde richting in stuwen. De 3 eendjes die als eerste de finish bereiken winnen! Bezoekers kunnen tussen 12.00 en 18.00 uur lootjes kopen om kans te maken op mooie geldprijzen. Meer informatie over de Badeendenrace, geldprijzen en lootjes vindt u hier.

20:00 Garagebox Festival

Het Garagebox Festival is het entertainment onderdeel van de Havendagen en vindt zowel vrijdag als zaterdagavond plaats. In de loods van Rederij De Vrijheid én in een aantal naastgelegen garageboxen brengen verschillende artiesten hun muzikale talenten ten gehore. Kijk hier voor de tijden, artiesten en locaties.

00:00 Einde programma

 

Kom ook naar de Havendagen 2016 in Oudewater

Maak er gezellige dagen van met inwoners, toeristen en bootjesmensen tijdens de Havendagen 2016 in Oudewater. Kom en geniet in een nautische omgeving!

Raadpleeg voor nadere informatie de website van Stichting Nautisch Oudewater.