Hekendorpse Snertwandeltocht

Hekendorpse Snertwandeltocht

De Snertwandeling was eerder gepland op 17 januari 2015 en in verband met het overlijden van de voorzitter was deze uitgesteld. De Hekendorpse Snertwandelingtocht vindt nu plaats op zaterdag 24 januari 2015.

De Hekendorpsche IJsclub organiseert op zaterdag 24 januari 2015 de Hekendorpse Snertwandeltocht in het kader van Oudewater 750 jaar Stad. Daarom is het bestuur van de IJsclub die dag uitgedost in historische kleding, welke beschikbaar is gesteld door de Hexameter.  Bij het inschrijfbureau op de twee startlocaties en op de verschillende rust- en stempelpunten zult u ook figuren treffen die zo uit het jaar 1265 gestapt zijn! Maar ook de mascotte van 750 jaar stad, Ropey, is van de partij!

Voor Oudewater is de startlocatie het Sporthal Noort Syde in Oudewater en in Hekendorp wordt er gestart bij Café Goejanverwelle op het adres Goejanverwelle 29. Er zijn 3 verschillende routes van 5, 10 en 18 km.  De vertrektijden voor de route van 5 en 10 km is  tussen 11.00 en 11.30 uur. De vertrektijd van de route van 18 km. is tussen 10.00 en 10.30 uur. De looptijd is respectievelijk ruim 1 uur, ruim 2,5 uur en ruim 4 uur. De ijsclubwagen (Pipowagen) staat aan het einde van de Oude Hekendorpersweg (keerkom) waar alle routes langskomen. Hier wordt gratis warme chocomel en speculaas verstrekt en kan men koekhappen. Maar daar is ook Ropey aanwezig en kinderen kunnen daar samen met Ropey op de foto gezet worden. Wie wil dat nou niet? Langs de routes zijn nog twee andere horecagelegenheden te vinden: De Dijketelg in Papekop en de Theetuin de Kwakel in Snelrewaard.

Kom ook naar dit sportieve evenement en maak er een gezellige wandeltocht van!

Meer informatie over de Hekendorpse Snertwandeltocht

  • Datum: zaterdag 24 januari 2015
  • Twee startpunten: In Hekendorp en in Oudewater.
  • Kosten: € 1,- per persoon. En € 2,50 voor het hele gezin, ongeacht het aantal kinderen.
  • Inlichtingen: Arie Gelderblom, José Vlaar-Spruit en Nico van der Weijde te bereiken via e-mailadres: weijdetwins@hotmail.com.